DANAS NAJVIŠE NOVOPOZITIVNIH U OKRUGU OD POČETKA GODINE, U LAJKOVCU 15

Po jučerašnjem zvaničnom izveštaju valjevskog Zavoda za javno zdravlje, Lajkovac je juče bio bez novoobolelih, a reč je verovatno o tome da podaci iz Lajkovca nisu stigli do 13 časova, kada se pravi presek stanja. Prema podacima lajkovačkog Doma zdravlja, juče je na području opštine Lajkovac registrovano 13 novih slučajeva infekcije korona virusom, tako da su prema lokalnoj korona statistici tokom meseca marta na ovom području zaražene ukupno 162 osobe.


Zaključno sa 22. martom, u procesu masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa vakcinisano je 2030 stanovnika lajkovačke opštine, a 867 osoba primilo je i drugu dozu.


U lajkovačkom Domu zdravlja se trenutno radi samo revakcinacija, jer se čeka isporuka novih doza vakcina, a građani koji su se prijavili za vakcinaciju biće blagovremeno obavešteni o svom terminu.


Sa 117 novopozitivnih u Kolubarskom okrugu, danas je najveći broj slučajeva infekcije korona virusom u jednom danu od početka godine. Od 117 nonopozitivnih u okrugu, danas je 15 novih slučajeva na području Lajkovca. U Valjevu je 67 novopozitivnih, u Ubu 14, u Osečini 10,u Ljigu 7 i Mionici četvoro.

U odnosu na prethodni izveštaj, od posledica infekcije korona virusom preminula je još jedna osoba sa područja okruga, a od početka pandemije je u Kolubarskom okrugu bitku sa koronom izgubilo 320 osoba, od kojih je na području Lajkovca 20 preminulih.


U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano je 101 kovid pozitivan pacijent.

Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva Kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 23.03.2021.)

Related posts