UBELEŽILE LAJKOVAC NA PLIVAČKOJ MAPI SRBIJE

Na upravo završenom Prvenstvu Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj kategoriji u velikim bazenima koje je odrzano od 17 – 20. decembra u Beogradu na bazenu SC Milan Gale Muškatirović, tročlana ekipa Plivačkog kluba Lajk, predvođena trenerom Vladimirom Mitrovićem, postigla je fantastičan uspeh.


Tri kadetkinje: Maša Cvetković, Emilija Dimitrijević i Tara Terzić, svom klubu su donele tri medalje i upisale Lajkovac u plivačku istoriju Srbije. Maša Cvetković osvojila je dva zlata u diciplinama 400m i 800m slobodnim stilom i pokazala da je trenutno nepobediva kadetska dugoprugašica. Emilija Dimitrijević je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200m delfin stilom, dok je najmladja Tara Terzic u svojoj ulaznoj godini u kategoriji kadeta isplivala svoja najbolja vremena.


U ukupnom plasmanu, četa mala ali odabrana, zauzela je 11.mesto od 40 ekipa, ostavljajući iza sebe velike i mnogobrojne klubove kakav je Vračar, Obilić, Valis, Niš i mnogi drugi.


Lajkovački PK Lajk će, ako sve bude teklo po planu, od marta naredne godine konačno moći da trenira na bazenu u Lajkovcu, nakon čega će nastaviti da učestvuje na svim važnim plivačkim takmičenjima u okruženju, od kojih će pojedina dovesti i u Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment