INCIDENT MEĐU MALOLETNIM AZILANTIMA U BOGOVAĐI

Krajem prošle sedmice, tačnije u četvrtak 17. decembra došlo je di incidenta u Centru za azil Bogovođa, u kome su trenutno smešteni maloletni migranti i izbeglice bez pratnje roditelja. Intervenisala je i policija, a kako saznajemo, maloletni migranti koji su narušili javni red i mir su identifikovani i već premešteni u druge prihvatne centre. Meštani Bogovađe bili su uznemireni ovim događajem.


Kontaktirali smo ovim povodom Policijsku stanicu Lajkovac, staraoce maloletnih azilanata i Komesarijat za izbeglice i migracije, i sva saznanja do kojih smo došli, sadržana su u odgovoru Komesarijat za izbeglice i migracije:


“U toku toga dana došlo je do svađe, a potom i fizičkog obračuna između dve grupe migranata oko korišćenja zajedničkih prostorija. Ovaj sukob pretvorio se u nerede prilikom kojih je razbijen i deo inventara u Centru. I pored zalaganja dežurnih kolega i obezbeđenja, sukob nije prestao pa je pozvana policija. Policija je pravovremeno reagovala, nakon čega se situacija smirila, a vinovnici ovog incidenta su identifikovani i autobusima transportovani (u pratnji policije) u druge prihvatne centre. Nije bilo povređenih migranata, niti zaposlenih. Situacija je trenutno mirna i nastavlja se sa redovnim aktivnostima. Komesarijat za izbeglice i migracije zahvalan je Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i delotvornoj reakciji u ovom slučaju.”


Prema svedočenju meštana, nisu retki incidenti između maloletnih azilanata, a sporadično dolazi i do manjih incidenata sa meštanima.

Related posts

Leave a Comment