JEDANAESTA ŽRTVA KORONA VIRUSA

Broj nonoobolelih se ne smanjuje, a preminula je još jedna osoba od posledica korona virusa.


Prema podacima Doma zdravlja Lajkovac, juče 14. decembra registrovano je 26 novopozitivnih pacijenata na korona virus. Od početka decembra, na području opštine Lajkovac evidentirano je ukupno 286 osoba obolelih od korona virusa.


Od ukupnog broja testiranih na dnevnom nivou, kako saznajemo, uglavnom polovina ima pozitivan rezultat na korona virus. Ilustracije radi, juče je u Lajkovcu od 49 testiranih, 26 bilo pozitivno.

Preciznih podataka o broju hospitalizovanih kovid pacijenata sa područja opštine Lajkovac nema, jer je većina pacijenata upućena na bolničko lečenje mahom zbog svojih primarnih bolesti, a evidentno je da obolelih od korona virusa ima na bolničkom lečenju u okolnim gradovima.


Takođe, u ovom momentu nije izvestan ni precizan broj umrlih od posledica korona virusa, a činjenica je da su svi preminuli imali i druge hronične bolesti ili teža obolenja.


Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je evidentirano 197 novopozitivnih na korona virus, pri čemu je ubeleženo 46 novih pozitivnih na području Lajkovca, uz napomenu da Izveštaj uključuje i naknadno poslate podatke o pozitivnim pacijentima testiranim u Domu zdravlja Lajkovac od dana 30.11.2020. godine. Takođe, iz Doma zdravlja Lajkovac juče nisu dostavljeni podaci Zavodu za javno zdravlje Valjevo.


Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 15. decembra u 13 časova, od posledica koronavirusa, preminula je još jedna osoba u Lajkovcu i to je 11 žrtva korona virusa od početka pandemije.


568 osoba sa područja Lajkovca vode se kao neizlečeni od korona virusa.


U Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovano 138 kovid pozitivnih pacijenata sa područja Kolubarskog okruga. Preciznih podataka o broju trenutno hospitalizovanih sa područja Lajkovca nema, kao ni sa ostalih opština na području okruga.


Podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo, za Kolubarski okrug, o broju potvrđenih slučajeva Kovid 19, broju hospitalizovanih i ishodu lečenja; stanje na 15.12.2020.godine prikazani su u priloženoj tabeli.

Related posts

Leave a Comment