DESETOGODIŠNJA JANA OBORILA NACIONALNI REKORD, TRI TAKMIČARKE PK “LAJK” OSVOJILE 13 MEDALJA U SKOPLJU

Na Međunarodnom plivačkm mitingu “Skopje Open 2022”, u pionirskoj konkurenciji Jana Jovanović članica lajkovačkog Plivačkog kluba “Lajk” uspela je da obori nacionalni rekord Srbije za devojčice do 10 godina u disciplini 200m delfin, koji sada iznosi 2:51,43.

Jana Jovanović je u Skoplju proglašena za najuspešniju takmičarku.

Boje Plivačkog kluba “Lajk” Lajkovac branile su izuzetno uspešno Jana Jovanović, Tara Terzić i Nađa Lazarević. Tri takmičarke iz lajkovačkog mladog plivačkog kluba su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojile ukupno 13 medalja: 5 zlatnih, 6 srebrnih i 2 bronzane.

Na prestižnom međunarodnom takmičenju u Skoplju održanom proteklog vikenda učestvovalo je 37 klubova sa preko 350 plivača iz osam zemalja (Severna Makedonija, BiH, Italija, Albanija, Moldavija, Crna Gora, Hrvatska i Srbija).

LajkovačkI PK “Lajk” u nastavku serije uspešnih domaćih i međunarodnih takmičenja, ne samo da se u kontinuitetu uspešno pozicionira na plivačkoj mapi regiona, već postavlja i nove državne rekorde, što nije prvi put.

I o voga puta zvezda takmičenja bila je desetogodišnja Jana, velika nada plivačkog sporta i uzdanica PK “Lajk”, a kompletna ekipa lajkovačkog kluba bila je u potpunosti na visini zadatka.  

Related posts

Leave a Comment