18 NOVOOBOLELIH, INCIDENTI ISPRED KOVID AMBULANTE

Drugog dana meseca decembra, na području opštine Lajkovac registrovano je 18 novozaraženim korona virusom, sa juče evidentiranih 17 slučajeva novoobolelih, već u prva dva dana ovog meseca je 35 zaraženih.


Ukupan broj obolelih u trećem talasu je 368 osoba. Prema evidenciji Doma zdravlja Lajkovac, na bolničkom lečenju su četiri pacijenta, dok su prema podacima Zavoda za javo zdravlje Valjevo na bolničkom lečenju dva paacijenta sa područja Lajkovca.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, broj umrlih od korona virusa je 7 osoba sa područja Lajkovca (od početka pandemije), ali zvanična potvrda o još jednoj smrti od posledica korona virusa nije oficijelno stigla u Lajkovac. Juče i danas jesu bila dva smrtna slučaja na području opštine Lajkovac, ali nadležni svakako očekuju zvaničnu potvrdu, dok je nezvanično evidentno da je sa područja Lajkovca preminula i druga osoba u trećem talasu, odnosno sedma od početka pandemije.

Današnji dan bio je u znaku intervencije policije, zbog nereda koji su izazvali pacijenti koji su čekali na red ispred Kovid ambulante Doma zdravlja, a koji su očigledno izgubili strpljenje. Išlo se čak dotle, da iznervirani i posvađani ljudi nisu hteli da se sklone i omoguće prolaz sanitetu koji je dovozio petnaestogodišnje dete pod temperaturom. Situacija je bila krajnje neprijatna i vrlo neprimerena okolnostima, ali je intervencijom policije stvar nekako rešena.

Medicinsko osoblje lajkovačkog Doma zdravlja čini gotovo nadljudske napore da odgovori vanrednim okolnostima izazvanih pandemijom i ovakve situacije su nešto što nikome nije od koristi, niti ima ikakvog smisla u ovom za sve podjednako teškom trenutku, kažu rezignirano zaposleni, koji su i sami bili na udaru prozivki i verbalnog nasrtaja pacijenata.

Inače, ovih dana se u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Lajkovcu obavi i do 180 pregleda na dnevnom nivou.

Nadležni apeluju na građane da striktno poštuju sve mere, kako bi se epidemiološka situacija što pre stabilizovala.

Related posts

Leave a Comment