PREDŠKOLCI PRIREDILI SPEKTAKL SUGRAĐANIMA

Tradicionalnu Završnu priredbu predškolaca lajkovačke PU “Leptirić”, pod nazivom “Lepo nam je u vrtiću bilo”, u sjajnom ambijentu prepune Sportske hale otvorili su najmlađi učesnici, deca jaslenog uzrasta, prošetavši sa roditeljima i vozeći se u kolicima, uz prigodne muzičke numere “Neki novi klinci” i “Vreme je za bebe” Šetnja roditelja i dece na samom početku priredbe bila je vrlo efektna, imala je višestruku simboliku i poslala je snažnu poruku podrške rađanju.

Direktorka “Leptirića” Mila Mitrović Lončar pozdravila je prisutnu decu, roditelje, predstavnike lokalne samouprave i Ministarstva prosvete:

”Današnju priredbu povodom završetka pripremnog predškolskog programa 157 predškolaca svečano i na najlepši mogući način šetnjom otvorila su deca jaslenog uzrasta i njihovi roditelji. Ustanova je dala prednost upravo njima, da na taj način popularišemo rađanje, radost zdravog odrastanja, kao i lepotu koju donosi roditeljstvo. A dok ove bebe ne stasaju u predškolce, sadašnjoj generaciji čestitam uspešno završen pripremno predškolski program i da i u školi nastave da budu uspešni kao u vrtiću.

Ovo je prva generacija koja je završila ovaj program u novoizgrađenom objektu, a zahvalni smo im na predstavljanju ustanove širom Srbije i van njenih granica. Vaspitačima čestitam na pedagoškom umeću koje su utkali u ovu generaciju, spremajući ih za školu. Zahvaljujem se roditeljima na saradnji i želim da im deca budu zdrava, srećna, uspešna u školi, a kasnije i u zivotu”.

Pored direktorke vrtića, prisutne je pozdravio i Andrija Živković. Predsednik Živković je mališanima prigodnim porukama čestitao uspešno završen predškolski program i poželeo uspešne školske dane, podsetivši da je “Spektakl tradicionalne Završne priredbe predškolaca u Sportskoj hali svojevrsna kruna kontinuiranog ulaganja lokalne samouprave u organizovanu brigu o deci, koja je u lajkovačkoj opštini na zavidnom nivou.”

Na priredbi, kojoj je prethodio marljiv rad dece i vaspitača i velika želja da se pokažu u što boljem svetlu, učestvovalo je 300 dece, u okviru deset vrlo kreativnih i maštovitih tačaka programa, tako da je Završna priredba bila svojevrsna retrospektiva ukupnog rada u vrtiću.

Inače, ova generacija predškolaca biće zapamćena po tome, što je prva završila pripremni predškolski program u novom objektu PU “Leptirić”.

Related posts