PREDŠKOLCI IZ JABUČJA TREĆI NA REGIONALNOM LIKOVNOM KONKURSU

Predškolci iz Jabucja dobili su nagradu za osvojeno treće mesto sa svojim grupnim radom, na regionalnom likovnom konkursu valjevskog Zavoda za javno zdravlje pod nazivom “Zdravlje na usta ulazi”, koji se realizuje u okviru obeležavanja Oktobra – meseca pravilne ishrane.


Vaspitačice koje od septrmbra rade sa predškolcima u Jabučju su Gordana Brdarić i Jelena Petrović.


Direktorka lajkovačke Predškolske ustanove “Leptirić” Mila Lončar Mitrović, povodom uspeha preškolaca iz Jabučja, kaže da ustanova već tradicionalno učestvuje na ovom konkursu i to uspešno i dodaje:


“Sve pripremno – predškolske grupe iz našeg vrtića uzele su u učešće, ovaj put u kategoriji grupnih radova. Zavod za javno zdravlje iz Valjeva, koji je realizator ovog konkursa, i ove godine isti je raspisao za Kolubarski okrug, koji obuhvata šest predškolskih ustanova. Predškolci iz Jabučja dobili su nagradu za osvojeno treće mesto sa svojim grupnim radom na zadatu temu. Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstvenovaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i kontinuirane promocije zdravih stilova života. Najbolji likovni i literarni radovi izabrani su sada na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi dostavljaju Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad za svaku od kampanja. Najbolji radovi biće štampani u vidu postera tokom 2021. godine.”


Mališani “Leptirića” su redovni učesnici svih dečjih konkursa i manifestacija u zemlji, na kojima redovno ostvaruju zapaženo učešće i osvajaju brojne nagrade.

Related posts

Leave a Comment