VRTIĆ OBELEŽIO SVETSKI DAN DETETA

Pandemija korona virusa uslovila je i skromno obeležavanje Svetskog dana deteta. 20. novembra Svetski dan deteta obeležen je u Predškolskoj ustanovi “Leptirić” u dve vaspitne grupe: mlađoj vaspitnoj grupi u kojoj rade vaspitačice Ivana Grujičić i Ivana Dimitrijević, kao i u pripremno predškolskoh grupi celodnevnog boravka u kojoj rade vaspitačice Aleksandra Milutinović i Jasmina Spasojević Mićić.


Shodno uzrastu, sa decom se razgovaralo o njihovim pravima, ineteresovanjima i željama. Uz pesmu i igru, a kasnije i kroz likovne aktivnosti, prilagođeno okolnostima obeležen je Svetski dan deteta.


Povodom Svetskog dana deteta, direktorka “Leptirića” Mila Lončar Mitrović je za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:


“Zadatak nas koji radimo u vrtiću je da obezbedimo najhumanije, najbezbednije i najkvalitetnije uslove za odrastanje dece. Ove godine Svetski dan deteta obeležava se u najjedinstvenijem i najizazovnijem trenutku u novijoj istoriji. Svetski dan deteta osmišljen je tako da promoviše međusobnu interakciju razumevanje među decom, kao i dobrobit dece u svetu. Sprečavanje nasilja i diskriminacije nad decom, obezbeđivanje ravnopravnih uslova za život, zdravstvenu zaštitu, socijalno blagostanje, dostupno kvalitetno obrazovanje, dodatnu podršku, igru i druženje, zadatak su svakog od nas, a ne samo roditelja i zaposlenih.”

Related posts

Leave a Comment