16. OTVORENA ZABAVNA ŠKOLA FUDBALA LAJKOVAC 2020.

 

Na stadionu Fudbalskog kluba ”Železničar”u Lajkovcu , danas je po 16.-ti put otpočela sportska manifestacija pod nazivom ”Otvorena zabavna škola fudbala” (Open Fun Football School) , u kojoj učestvuju oko 100 dečaka i devojčica iz lajkovačke opštine. Generalni pokrovitelj manifestacije opština Lajkovac.

Škola je namenjena dečacima koji ne treniraju fudbal i zainteresovanim devojčicama uzrasta od 5-10 godina. Tokom četvorodnevne škole, polaznici će biti animirani igrama baziranim na fudbalu. Sve sportske aktivnosti sa decom realizuju profesori i treneri.U realizaciju su uključeni su profesori i treneri: Dragan Šalipur, Slobodan Ivković, Marko Biljić i Nenad Milanović, a svoj doprinos u organizaciji dale su i volonteri Jelena Perić i Teodora Milosavljević.

”Otvorena zabavna škola fudbala” besplatna je za sve polaznike i deca su se sama prijavljivala da u u njenom radu učestvuju. Sve protiče besprekorno uz sjajno druženje i obilje pozitivne energije koju deca sa sobom nose.

Sva zainteresovana deca sa područja lajkovačke opštine, uzrasta od 5 – 10 godina i dalje se mogu priključiti ”Otvorenoj zabavnoj škola fudbala”, dvoljno je samo da dođu na stadion “Železničara” u nedelju u 12 časova.
Prethodnih godina, projekat je je već ostvario značajne rezultate u uključivanju mladih u svet sporta, popularizaciji zdravog života i eliminaciji dokolice kod dece. Nakon ovog iskustva, izvestan broj dece počeo je da trenira fudbal, a značajni su rezultati i u popularizaciji ženskog fudbala. Od samog početka ”Otvorena zabavna škola fudbala” podjednako je atraktivna i devojčicama i dečacima.

Projekat su svojevremeno na prostorima bivših jugoslovenskih republika inicirale danske i norveške institucije, a ideja je bila da se animiraju deca ratom ugroženih područja. Takođe, na primeru lajkovačke opštine ostvarena je zamisao da lokalne samouprave vremenom nastave samostalno realizaciju projekta, što nije slučaj u svim sredinama u kojima je projekat započet.

Manifestacija se organizuje isključivo na otvorenom, uz poštonanje svih mera u borbi protiv korona virusa, a upravo zbog pandemije kompletan program manifestacije organizuje se na sportskim terenima u Lajkovcu, bez ranijih godina uobičajenih poseta seoskim fudbalskim klubovima i izleta učesnika manifestacije na bazene.

Related posts