UBLAŽAVANJE MERA, NOVI ZAKLJUČCI ŠTABA

Saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac sa dvanaeste održane sednice dana 21.04.2020. godine

Štab za vanredne situacije opštine Lajkovac je danas na dvanaestoj održanoj sednici doneo sledeće zaključke:

1. Odobrava se JP „Gradska čistoća“ iz Lajkovca da otvori zelenu pijacu za rad (prodaju poljoprivrednih i drugih proizvoda).

Rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance, za tezgom se mogu nalaziti jedan prodavac i jedan kupac. Sva fizička lica, kako prodavci tako i kupci, su u obavezi da se pridržavaju svih preventivnih mera zaštite (nošenje zaštitnih maski i rukavica)

2. Zabranjuje se kretanje svim građanima dok traje vanredno stanje u periodu od 18 časova do 05 časova narednog dana.

3. Nalaže se svim radnjama koje se bave pružanjem sledećih usluga: servisne radionice, vlukanizerske i automehaničarske radnje, obućarske i krojačke radnje, auto-placevi, škole za obuku vozača. Kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo: knjižare, trgovcima tehničke robe, trgovcima građevinskog materijala i slično da za vreme trajanja vanrednog stanja ograniče rad svojih objekata u periodu od 06 do 17 časova.

Poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitnu opremu (maske, rukavice, dezinfekciona sredstva). Rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance, u maloprodajnim objektima može biti jedan potrošač na deset kvadratnih metara.

4. Dozvoljava se građanima starijim od 65 godina da utorkom, petkom i nedeljom izlaze u šetnju u trajanju od pola sata. Oni će svojih pola sata moći da iskoriste u periodu od 18 do 01 časova iza ponoći, najviše 600 metara u prečniku od mesta prebivališta, odnosno boravišta.

KOMANDANT ŠTABA
Andrija Živković

Related posts