PROGRAM DEČIJE NEDELJE U OŠ “DIMITRIJE TUCOVIĆ” U JABUČJU

 

U bogatim i raznovrsnim aktivnostima Dečije nedelje u OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju učestvuju učenici svih razreda, a posebnu zahvalnost kažu duguju učiteljicama, koje se trude da Dečiju nedelju učine što kvalitetnijom i zabavnijom.

Učenici prvog razreda su se juče, prvog dana Dečije nedelje u školskoj biblioteci upoznali sa Bukvarom Dečjih prava, dobili su članske karte biblioteke i objašnjenje čemu ona služi. Zatim su u pratnji svoje učiteljice Nataše Bajić Milivojević crtali poruke prijateljstva na školskom igralištu, dok je u holu škole bila izložba likovnih radova učenika od 1. do 8. razreda. Učiteljica drugog razreda Biljana Simić Grčić držala je zanimljiv čas na temu lične higijene, a đaci su imali priliku da osnove higijene demonstriraju na lutkama.

Današnji, drugi dan Dečije nedelje protekao je u znaku sadnje drveta generacije ovogodišnje generacije prvaka, turnira u malom fudbalu i uređenja školskog parka.

Sreda, 7. oktobar, treći dan manifestacije je Dan otvorenih vrata pod nazivom “Naše priče sa predsednikom opštine”, što znači da će školu u Jabučju povodom Dečije nedelje posetiti predsednik opštine Andrija Živković.

Pretposlednjeg dana Dečije nedelje u školi u Jabučju biće organizovan maskenbal, dok je završni dan manifestacije rezervisan za priredbu učenika.

Podsećamo, ovogodišnji slogan Dečje nedelje je „Podeljena sreća dva puta je veća“, a organizator manifestacije u školi u Jabučju je, kao i prethodnih godina, učiteljica drugog razreda Darinka Mirić.

Related posts