JOŠ 202 356 DINARA ZA LANU SA TURNIRA U LAJKOVCU

Na Humanitarnom turniru u Lajkovcu za Lanu Jovanović u okviru Sportskog dana Dečje nedelje u lajkovačkoj OŠ “Mile Dubljević” sakupljeno je nešto preko 202 356 dinara.

Pored turnira u malom fudbalu, učestvovali su i košarkaši, a pojedinačnom donacijom pridružio se kafe Escapar. Sva prikupljena sredstva biće uplaćena za pomoć u lečenju male Lane.

Lana je još jednom uspela da ujedini Lajkovčane. U dve velike humanitarne akcije u Lajkovcu, Humanitarni bazar i sada na turniru, za pomoć Lani u lečenju prikupljeno je blizu pola miliona dinara. Značajna sredstva prikupljaju se i putem kutija postavljenih u lokalima na svim prometnim mestima u Lajkovcu.

Dečija nedelja se ove godine organizuje u znaku Godine solidarnosti i saradnje koju je proglasila Vlada Republike Srbije, u cilju podizanja svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapređenju solidarnosti i saradnje građana Republike Srbije. Ovogodišnja Dečija nedelja održava se pod sloganom, čija inspiracija su stihovi iz pesme Dobar drug našeg velikog pesnika, Jovana Jovanovića Zmaja: PODELJENA SREĆA, DVA PUTA JE VEĆA!

Samo ovom humanitarnom akcijom, obeležavanje Dečje nedelje u lajkovačkoj opštini ostvarilo je cilj i ispunilo smisao i suštinu, a tokom manifestacije aktuelni su i drugi brojni sadržaji na planu jačanja solidarnosti i skretanja pažnje na osetljive kategorije u zajednici.

 

Related posts