HUMANITATNI TURNIR ZA LANU U OKVIRU SPORTSKOG DANA DEČJE NEDELJE LAJKOVAČKIH OSNOVACA

Lajkovac organizuje još jednu humanitarnu akciju za Lanu Jovanović.

Naime, u okviru programa Dečje nedelje, u lajkovačkoj OŠ “Mile Dubljević” u utorak 6. oktobra je sportski dan, u okviru koga će od 14 časova biti organizovan Humanitarni turnir u malom fudbalu, sa koga će sva prikupljena sredstva biti uplaćena za pomoć u lečenju male Lane, najavio je Marko Ivković, profesor fizičke kulture i profesionalni superligaški fudbalski sudija.

Humanitarni turnir se organizuje u saradnji sa lajkovčankom Milicom Bogatić, koja je organizacijom pomoći za Lanu ujedinila ceo Lajkovac.

Učesnici turnira na školskim terenima biće osam najjačih i najkvalitetnijih fudbalskih klubova sa područja opštine Lajkovac: FK “Železničar”, FK “Zadrugar”, FK “Rubribreza”, FK “Strmovo”, FK “Pepeljevac”, FK “Jabučje”, FK “Bogovađa” i FK “Ćelije”. Sve utakmice će suditi profesionalne sudije. Na turniru neće biti uplate kotizacije učesnika, ali će svaki klub donirati onoliko sredstava koliko je u mogućnosti. Takođe, sav prihod od posetilaca turnira biće uplaćen za Lanino lečenje.

Trka za Laninu životnu bitku je u finišu, ostalo je još malo vremena za prikupljanje nedostajućih sredstava za njeno lečenje.

Humanitarni turnir u malom fudbalu za pomoć u lečenju male Lane, na terenima OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu počeće u utorak u 14 časova i trajaće najverovatnije do 19 ili 20 časova. Organizuje se na otvorenom, a ne u Sportskoj hali, kako bi se ispoštovale sve aktuelne mere vezane za pandemiju.

Lana je ujedinila Srbiju, ostaje da još jednom u utorak ujedini i Lajkovac, koji se Humanitarnim bazarom, na destine kutija za pomoć postavljenim na najprometnijim mestima i nizom pojedinačnih donacija Lajkovčana i firmi pokazao na visini zadatka i izraženom crtom humanosti.

Related posts