NA STARTU SUPERLIGE ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA GOSTUJU U ZRENJANINU

Početak takmičenja u Banka Poštanska štedionica Superligi 2020/2021. u obe konkurencije počinje danas, 15. septembra.

Odbojkašice Železničara danas u prvoj prvenstvenoj utakmici gostuju u Zrenjaninu. Meč ŽOK KLEK ZRENJANIN – ŽELEZNIČAR (W)-Lajkovac je od 20 sati.

Sledeće kolo igra se, prema objavljenom rasporedu, već 18. septembra i tada je u drugom kolu na programu komšijski derbi u kome odbojkašice Železničara na svom terenu dočekuju OK Ub, aktuelnog pobednika Kupa Srbije.

U novu takmičasku sezonu Lajkovčanke ulaze sa novim trenerom Brankom Kovačevićem, velikim srpskim stručnjakom, sa impozantnom međunarodnom trenerskom karijerom, koji je već uveliko startovao i uigrao bitno izmenjenu i ojačanu ekipu Železničara. Novina je i sportski direktor kluba Ivana Lazarević, koja je napustila parket i okončala aktivnu igračku karijeru, ali će sada u novoj ulozi kako kaže dati sve od sebe da klub zasija punim sjajem.

Aktuelni tim OK Železničar čini delom stara postava kluba, povratnice u klub poput reprezentativke Maje Savić i Anice Kutlešić, kao i pojačanja poput talentovana Jovana Mirosavljević, zvezde Jedinstva iz Stare Pazove. Posebno značajno pojačanje predstavlja Marina Vujović (36), inače poreklom Lajkovčanka, nekadašnja reprezentativka Srbije, koja posle 14 godina ozbiljne međunarodne karijere ponovo igra u Srbiji i to za klub iz Lajkovca.

Ekipu OK Železničar čine: Anica Kutlešić, Jovana Mirosavljević, Milana Rajlić, Aleksandra Gajić, Sara Ranković, Nikolina Zarić, Nada Mitrović, Maja Savić, Barbara Batinić, Tamara Marković, Rada Perović, Vanja Ivanović i Marina Vujović, koja je trenutno na bolovanju.

Uprava kluba predvođena predsednikom Živoradom Lazarevićem i ove godine ima visoke takmičarske ambicije, uključujući i efektan prodor na evropsku scenu.

Podsećamo, počasni predsednik kluba je književnik Radovan Beli Marković, koji je već sabrao zavidnu kolekciju osvojenih trofeja.

Sa ovakvim promenama, Železničar bi ponovo mogao biti najveći kandidat za osvajanje šampionske titule u sezoni 2020/21, čime bi potvrdio i već evidentan značaj Lajkovca na odbojkaškoj mapi Srbije.

Related posts