IZGRADNJOM KOTLARNICE I FINALNIM UREĐENJEM ENTERIJERA ZAVRŠAVAJU SE RADOVI NA IZGRADNJI BAZENA U LAJKOVCU

 

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković, sa saradnicima Obradom Milutinovićem i Predragom Mirkovićem, obišao je danas radove na izgradnji kotlarnice koja će grejati i vodu i objekat bazena i koja je poslednja karika u lancu za osposobljavanje za rad lajkovačkog zatvorenog bazena.

Predsednik Živković je sa zadovoljstvom konstatovao da se na radost meštana i stanovnika okolnih opština i ova važna ranije započeta investicija konačno privodi kraju. Naglasio je i da je sva neophodna oprema za kotlarnicu kupljena, da je prethodno urađeno sve što je neophodno da se kotlarnica poveže sa unutrašnjim sistemom zatvorenog bazena, kao i da će zidanje kotlarnice biti okončano za dve do tri sedmice. Radove na kotlarnici vredne oko 36 miliona dinara sa PDV-om, podsetio je predsednik Živković, finasira EPS, odnosno RB Kolubara.

Nakon završetka izgradnje kotlarnice uslediće ozelenjavanje enterijera i postavljanje mobilijara, za šta će rebalansom budžeta krajem septembra biti opredeljeno 1,3 miliona dinara, a radove će izvesti lajkovačko komunalno preduzeće.

“U narednih nekoliko meseci očekujemo da ovaj prostor oko bazena i sam bazen dobije finalne konture i prve kupače. Očekujemo da polovinom oktobra kotlarnica na pelet bude završena, nakon čega sledi punjenje i tehnički prijem bazena. Prve kupače očekujemo krajem godine. Jeste ovo duže trajalo, ali Lajkovac će se po otvaranju bazena ponositi kupalištem kakvo neće imati niko u okolini. On će biti od značaja za čitav region Kolubarskog okruga, ako ne i šire,” rekao je između ostalog danas u izjavi za medije predsednik Živković.

Rečeno je i da će bazen biti poveren Ustanovi za sport i omladinu, da je blagovremeno odvojen novac za radnike koji će raditi na bazenu, a i da će s obzirom na zabranu zapošljavanja, gazdovanje bazenom najverovatnije pripasti nekoj od privatnih agencija.

Kako je već ranije i to u više navrata pojašnjavano, bazen u Lajkovcu neće biti veliki potrošač vode, jer kada se jednom napuni to je završena priča što se tiče punjenja, s obzirom na to da ispod bazena postoje filteri za prečišćavanje, tako da će bazen trošiti samo onoliko vode koliko ispari.

Inače, zbog svojih savremenih odlika i činjenice da ispunjava i najstrože standarde za takmičenja, veliko je interesovanje plivačkih klubova u okruženju za održavanje treninga i takmičenja upravo na bazenu u Lajkovcu. Bazen će u budućnosti koristiti i učenici za časove fizičkog vaspitanja, kao i budući lajkovački plivački klub.

Dakle, do konačnog završetka bazena u Lajkovcu, započetog 2016. – te godine, za čiju izgradnju je utrošeno oko 350 miliona dinara, ostalo je još par koraka i oni se privode kraju.

Related posts