NOVOGODIŠNJA SVEČANOST OPŠTINE LAJKOVAC

Povodom završetka poslovne 2019. i početka 2020. godine, Opštinska uprava opštine Lajkovac organizovala je u restoranu “Tom i Džeri” tradicionalnu svečanost pred srpsku Novu godinu. Pored zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština Lajkovac, svečanosti su prisustvovali brojni gosti: Milan Mišković, direktor za proizvodnju uglja RB “Kolubara” sa saradnicima, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, književnik Radovan Beli Marković, predstavnici privrednog i javnog života susednih opština, lajkovački privrednici, brojni saradnici, izvođači radova, dobavljači, zapravo su ispoštovani svi saradnici, poslovni partneri i prijatelji Lajkovca, najviše iz Lazarevca, Valjeva, Uba, Obrenovca i drugih opština i gradova.

Veče je imalo i humanitarni karakter, jer je na ulasku u salu bila postavljena kutija u koju su gosti mogli da doniraju sredstva za opremanje prostora u centru Lajkovca za Udruženje “BaziMili”. Načelnik Opštinske uprave opštine Lajkovac Živorad Bojičić je ovom prilikom posebno odao priznanje i pozdravio hrabru ženu Milicu Nikolić, koja je dala doprinos formiranju udruženja koje će pomoći deci sa autizmom, ali i svoj drugoj deci sa teškoćama u razvoju. Nakon što je udruženje dobilo svoj prostor u ulici Kralja Petra Prvog br. 4 , načelnik Bojičić je najavio i uvođenje nove mere socijalne zaštite – usluge ličnog pratioca.

Prisutnima su se pored načelnika Opštinske uprave Živorada Bojičića, obratili i zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević i državni sekretar Bojan Stević. Pored novogodišnjih čestitki koje su uputili prisutnima, najavili su brojne aktivnosti koje će obeležiti ovu godinu.

Državni sekretar Bojan Stević je naglasio da će do kraja marta krenuti izgradnja brze saobraćajnice od Valjeva do autoputa Miloš Veliki i povezivanje te deonice od Nepričave do Ćelija, potom zahvaljujući Kancelariji za javna ulaganja kompletnu rekonstrukciju dve škole u ovoj godini na području lajkovačke opštine (srednje i škole u Bajevcu), podsetio na realizovan ugovor sa Putevima Srbije vredan blizu 300 miliona dinara kojim su revitalizovani brojni putni pravci, koji podižu nivo kvaliteta života građana opštine Lajkovac. Stević je podsetio i na povećanje plata zaposlenih u upravi u iznosu od 8% i izrazio posebno zadovoljstvo zbog ukidanja zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, uz ogradu da i dalje komisija postoji. Sve urađeno, državni sekretar Stević je definisao kao pokazatelj delovanja odgovorne vlasti na lokalu i u državi.

Novogodišnja poruka zamenika predsednika opštine Lajkovac Nenada Džajevića sadržana je u sledećoj rečenici: ” Svi zajedno ka velikim ciljevima! Bez solidarnosti i zajedništva nema ništa!” Džajević je rekao i da su Lazarevac i Lajkovac kao dve susedne opštine međusobno bitno povezane i decenijama upućene na tesnu saradnju. Takođe je naglasio i da će se i u 2020.- oj godini, iako izbornoj, raditi kao i do sada. Pre svega, radiće se na završetku započetih kapitalnih projekata, prvenstveno završetku bazena. Iako je sa preko 40 kilometara urđenih puteva, prošla godina bila rekordna u lajkovačkoj opštini i u ovoj će se rečeno je nastaviti sa izgradnjom putne mreže i to još intenzivnije.

Sve u svemu, tradicionalna svečanost priređena povodom završetka stare i početka nove poslovne godine protekla je u dobrom raspoloženju, u znaku sumiranja rezultata i najave novih aktivnosti u godini koja je upravo otpočela.

Related posts