LAJKOVAC ZA LANU JOVANOVIĆ, HUMANITARNI BAZAR ZA LANINU ŽIVOTNU BITKU

Humanitarni bazar pod nazivom “Za Laninu životnu bitku” biće održan i u Lajkovcu. Sva prikupljena sredstva namenjena su za lečenje devetomesečne Lane Jovanović iz Novog Sada.

Humanitarni bazar ‘’Za Laninu životnu bitku’’ biće održan u petak 28. avgusta od 10 do 22:30 časova, na platou Gradske kuće u Lajkovcu. Ovu humanu inicijativu podržali su brojni sponzori, ali i građani koji će uzeti učešće u prodaji. Organizatori pozivaju sve posetioce da pošalju SMS poruku sa sadržajem 808 na 30 30.

Na štandovima ce biti moguća kupovina suvenira, igračaka, knjiga, garderobe, cvetnih aranažmana, degustacija hrane, a pripremljena je i nagradna igra.Na bazaru ce biti razlicitih sadrzaja zanimljivih deci ali i odraslima, poručuju organizatori.

Posetioce bazara u Lajkovcu očekuje štand sa nagradnom igrom, u kojoj dobitnici osvajaju vredne nagrade u vidu besplatnih treninga u Fitnes centru, besplatnih kozmetičkih usluga i manikira, vaučera u butiku Atlantida i u knjižari Bonima 27. Biće tu i štand za crtanje dečjih lica i pletenje kikica i obilje maštovitih zanimljivosti. Sav, na ovaj način prikupljen novac ide u humanitarne svrhe, za pomoć u lečenju male Lane. Lajkovac se, kao nikada do sada, ujedinio za Lenu Jovanović, svi su se javno i organizovano angažovali u ovoj humanitarnoj akciji, u kojoj svačije malo humanosti na delu u konačnom zbiru može značiti dovoljno za izlečenje male Lane.

Kutije za humanitarnu pomoć Lani Jovanović postavljene su na preko 20 mesta u Lajkovcu. Veliko interesovanje vlada i za učešće na prodajnom bazaru.

“Bazar je tokom čitavog dana, od 10 do 22:30h, stoga svi možete izdvojiti vremena da dođete i pomognete prema svojim mogućnostima. Na bazaru ćete moći da učestvujete u nagradnoj igri, da kupite igračke, nove i polovne (koje su očuvane), školski pribor, garderobu. Pripremamo i slatkiše, slane grickalice, roštilj….Svima koji će dati svoj doprinos, hvala unapred. Cene ćete odrediti sami, svako će za ono što pazari izdvojiti sumu koju može. Nije teško da dođete, družite se s nama i uz to pomognete na najlepši način. ZA LANU I NJENU BITKU!” – objavljeno je i na fb stranici Lajkovac za Lanu Jovanović.

Lana boluje od spinalna misićne atrofije, bolesti koja napada mišiće i zbog koje se brzo gube osnovne životne funkcije, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Lana je rođena 3. novembra 2019. godine, važno je istaći da je učinkovitost leka 100%, ukoliko se primi do prve godine života.

U humanitarnim akcijama širom Srbije do sada je prikupljeno oko 700 hiljada evra, a potrebno je da se ukupno prikupi 2,4 milion dolara. Svi građani koji nisu u mogućnosti da učestvuju u humanitarnom bazaru, mogu pomoći tako što će poslati sms poruku sa tekstom 808 na broj 30 30.

 

Related posts