EKSPOZE PREDSEDNIKA OPŠTINE LAJKOVAC

Obraćajući se odbornicima i građanima opštine Lajkovac nakon izbora za predsednika, Andrija Živković je na početku novog mandata, zahvaljujući se svima na ukazanom poverenju za još jedan mandat, istakao da će se nastaviti sa vrednim radom kao u prethodne četiri godine. Nove razvojne šanse Lajkovca vidi u prednostima koje daju autoput „Miloš Veliki“ i buduće brze trake od Lajkovca do Valjeva, kao i izgradnja i opremanje Industrijske zone 2 u blizini autoputa. Akcenat će biti i na trajnom rešavanju vodosnabdevanja, izgradnji puteva, infrastrukturnom opremanju sela i podsticajima za razvoj poljoprivrede.

Ekspoze predsednika opštine Lajkovac Andrije Živkovića, portal LAJKOVAC NA DLANU  prenosi u celosti:

“Poštovani građani opštine Lajkovac, poštovani odbornici i poštovani saradnici,

Veliko mi je zadovoljstvo i posebna čast, da vas sa ovog istog mesta i u istoj ulozi, nakon četiri godine ponovo pozdravim i pre svega se zahvalim svima na ukazanom poverenju.

U prethodnom mandatu radili smo vredno, ostavili trag u vremenu i počeli da stvaramo drugačije lice naše opštine. Danas , s ponosom mogu kažem da se naš rad vidi i da su građani to prepoznali. Ne samo da su u prethodnom mandatu ispunjena obećanja data građanima, već je u pojedinim segmentima sticajem okolnosti urađeno i više od obećanog.

Baš kao što Vlada Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić postižu odlične rezultate na svim poljima, tako i mi ovde, na nivou naše lokalne samouprave , pomeramo granice mogućeg i svakodnevno unapređujemo kvalitet života naših građana.

Još jedan mandat, obezbediće kontinuitet u radu. Nastavićemo dalje, još jačim tempom i sa novim elanom, bez zastoja i opuštanja.

Naš cilj je ubrzani razvoj, a imamo sve predispozicije i to moramo iskoristiti. Sa Auto-putem “Miloš Veliki” i sa izgradnjom brze saobraćajnice od Lajkovca do Iverka, Lajkovac ima ogromnu novu razvojnu šansa, kojom bi mogao da ponovi svoju istoriju brzog napretka i razvoja. Mi se iskreno nadamo da će Lajkovac ponovo uči u zlatno doba razvoja, poput onog s početka 20. veka, koje se otvorilo prolaskom prvog voza. Lajkovac je od svog nastanka 1908. uvek bio raskrsnica važnih puteva i saobraćajnica, od pruge uskog koloseka i vremena kada je bio među najvećim železničkim čvorištima u Srbiji. Danas smo učesnici i svedoci istorije koja se ponavlja. Ovo je nova razvojna šansa bolje budućnosti za našu opštinu. Ovo je veliki podstrek i privatnom sektoru i privredi, velikom turističkom potencijalu Lajkovca i čitavog kolubarskog okruga. Brze saobraćajnice su od ogromnog značaja za privredni i ukupni život savremenog doba i mi se radujemo novoj razvojnoj šansi, koju su nam pružile. Otvaraju se velike šanse za dolazak budućih investitora, čime će biti otvorena nova radna mesta i sprečen odliv stanovništva. Svakako, naša prednost je blizina Beograda i postojeća pruga koja je i simbol Lajkovca, kao i postojeći industrijski železnički kolosek, tako da su to sve naše prednosti, uz buduću obilaznicu oko Lajkovca i izgradnju i opremanje Industrijske zone 2, koja mora predstavljati svojevrsnu kapiju privrede Zapadne Srbije i šanse za koje sam uveren da ćemo ih, maksimalno iskoristiti.

Nastavićemo da se borimo da napredak stigne do svake kuće u našoj opštini, da građani vide promene i boljitak na svakom koraku. Pored izgradnje obilaznice i Industrijske zone 2 u Nepričavi, akcenat će u strateškim ciljevima samim tim biti na novim radnim mestima i zapošljavanju, ali svakako i trajnom rešavanju pitanja vodosnabdevanja, nastavićemo da ulažemo u putnu privredu, infrastrukturno opremanje sela u cilju intenziviranja razvoja poljoprivrede i ostanka mladih na selu. Opština Lajkovac će nastaviti da realizuje sve one pozitivne stvari po kojima je poznata i prepoznatljiva u okruženju.

Kao i do sada, biću predsednik svih građana, nastojaću da se svi problemi rešavaju brzo, planski i sistemski i da opština Lajkovac bude optimalno mesto za život i rad, razvoj i napredak.

Motivisan ogromnom i iskrenom željom za napredak naše opštine, sa timom svojih brižljivo odabranih, sposobnih i odgovornih saradnika, okupljenih oko odlične ideje, uveren sam da će nam vreme pred nama doneti obilje pozitivnih promena i da će to osetiti svaki naš građanin.

Savladali smo sve lekcije i pouzdano znamo, šta nam valja činiti. Naš cilj su konkretni rezultati i ja obećavam da će ih biti. Želim da pamtite vreme u kojem smo moj tim i ja uradili najbolji posao za našu opštinu i za bolji život svih nas. Pri tom, želim građanima naše opštine da se zahvalim na velikoj podršci i na energiji koju nam daju.

Svi građani opštine Lajkovac treba svoju budućnost da vide ovde. I ne samo to, opština Lajkovac treba da bude poželjna destinacija za život i investicije i drugih u okruženju i to je cilj.

Nastojaću da vaše poverenje opravdam najboljim mogućim rezultatima i da svaka naredna godina biti bolja od prethodne. Moj tim i ja ćemo zajedno vredno raditi da ispunimo to obećanje.

Posebnu zahvalnost za pomoć u realizaciji dosadašnjih rezultata, u nadi da će se tako biti i ubuduće, izražavam saradnji sa susednim opštinama, prvenstveno opštini UB i predsedniku Darku Glišiću, potom podršci Vlade Republike Srbije, resornim ministarstvima i Putevima Srbije, Kancelariji za javna ulaganja, svima koji su nam pomogli i omogućili da u prethodnom periodu realizujemo brojne važne investicije i naravno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, čija ideja i vizija čini okosnicu svega što radimo.

Cilj nam je bio da svakoga dana uradimo nešto novo za bolji život ljudi koji ovde žive, rade i stvaraju, da uradimo nešto za našu decu i za naše roditelje, za sve nas. Vodiću, kao i do sada, brigu o običnom čoveku, poljoprivredniku, penzioneru, zdravstvenom i prosvetnom radniku, najmlađima i svim građanima. Nastojaću da Lajkovac bude opština mladih, istovremeno dostojno uvaženih starijih sugrađana, opština zadovoljnih i radosnih građana.

Moj tim i ja to možemo i hoćemo, a to smo i pokazali.

Idemo svi zajedno u nove radne pobede, za lepši i za sve perspektivniji Lajkovac!”

Related posts