ANDRIJI ŽIVKOVIĆU NOVI MANDAT PREDSEDNIKA OPŠTINE LAJKOVAC

 

U Lajkovcu su danas održane konstitutivna sednica Skupštine opštine i prva redovna sednica, na kojima su potvrđeni mandati, izabrana skupštinska vlast, a zatim i izvršna. Svi predloženi i izabrani kandidati su sa liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“, koju su u Lajkovcu kao predizborna koalicija činili Srpska napredna stranka, Pokret socijalista, Srpska radikalna stranka i Socijaldemokratska partija Srbije. U novom sazivu SO Lajkovac ova koalicija ima ubedljivu većinu, 25 od 35 odbornika.

Andrija Živković (1983, profesor geografije) dobio je poverenje većine odbornika za drugi mandat na mestu predsednika opštine, dok će njegov zamenik u naredne četiri godine biti dipl. inž. elektrotehnike Obrad Milutinović iz Slovca. Dosadašnji zamenik predsednika opštine, dipl. ekonomista Nenad Džajević (1982) novi je predsednik lokalnog parlamenta, a njegov zamenik će biti Milutin Nišavić, dipl. inženjer prehrambene tehnologije, doskorašnji član Opštinskog veća. Posao sekretara skupštine i dalje će obavljati dipl. pravnik Goran Ilić.

Uz predsednika opštine i njegovog zamenika, članovi Opštinskog veća biće: Mladen Bajić, preduzetnik iz Jabučja; dr Jovanka Gomilanović, lekar u penziji; Milan Bugarčić, radnik iz Jabučja; Dajana Nenadović, ekonomista iz Lajkovca i Bojan Lukić, master ekonomista iz Lajkovca. Naime, broj članova Veća je smanjen, na osnovu izmena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi iz 2018. godine opštine do 15.000 stanovnika mogu maksimalno imati pet članova Veća.

Obraćajući se odbornicima i građanima opštine Lajkovac nakon izbora za predsednika, Andrija Živković je istakao, da će se nastaviti sa vrednim radom kao u prethodne četiri godine. Nove razvojne šanse Lajkovca vidi u prednostima koje daju autoput „Miloš Veliki“ i buduće brze trake od Lajkovca do Valjeva, kao i izgradnja i opremanje Industrijske zone 2 u blizini autoputa. Akcenat će biti i na trajnom rešavanju vodosnabdevanja, izgradnji puteva, infrastrukturnom opremanju sela i podsticajima za razvoj poljoprivrede.

Osim odborničkih grupa liste „Aleksandar Vučić-Za našu decu“ sa 25 i Socijalističke partije Srbije-Jedinstvene Srbije sa pet mandata, danas je formirana i odbornička grupa „Za bolji Lajkovac“, koju čine dva odbornika „Zavetnika“ i odbornik grupe građana „Srpska desnica za domaćinski Lajkovac“. Dva odbornika ima i grupa građana „Inicijativa za Lajkovac“, koji će po svemu sudeći delovati kao samostalni, odnosno nezavisni odbornici, jer se nisu priključili ni jednoj odborničkoj grupi.

Odbornik “Zavetnika”, Nenad Ostojić se danas, kao što je ranije i najavio, odrekao svoje odborničke dnevnice i opredelio je za pomoć Udruženju BaziMili Lajkovac.

Zbog epidemiološke situacije sednica je održana u sali Kulturnog centra, uz primenu svih higijensko-tehničkih mera.

Related posts