NAGRADE BASNOPISCI I DRAINAC I ZAVRŠNA PRIREDBA U ŠKOLI U PEPELJEVCU

 

Izdvojeno odeljenje lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” u Pepeljevcu je prema našim saznanjima jedino koje na kraju školske godine nije izostavilo tradicionalnu završnu priredbu svojih učenika. Završna priredba u školi u Pepeljevcu realizovana je danas uspešno u školskom dvorištu, u sjajnoj atmosferi i uz prelepo druženje. Sve je proteklo u najboljem redu, uz poštovanje svih aktuelnih preporuka. Ono što je specifično za školu u Pepeljevcu je saradnja dve učiteljice sa nastavnicom engleskog jezika, a rezultati su bili vidljivi i na ovoj priredbi. Blagodeti malih seoskih škola sa dušom, bile su evidentne i danas na završnoj priredbi, posvećenoj kraju školske godine iispraćaju četvrtaka, a u realizaciju priredbe bili su uključeni i budući prvaci.

Nagrade učenika škole u Pepeljevcu, upravo osvojene na prestižnim konkursima dale su krunu završnici ove školske godine. O nagradama učenika i završnoj priredbi, učiteljica Katarina Marković je rekla:

“Učenici naše škole su ove godine učestvovali na konkursima različitog karaktera. Na početku ove kalendarske godine smo učestvovali na četvrtom konkursu na temu ,, U bajkama je sve moguće” koji je raspisala Narodna biblioteka ,,Reka Drainac” iz Blaca, povodom Međunarodnog dana dečije knjige. Tom prilikom, učenici trećeg razreda su dobili Pohvale za dva literarna rada, za “Trnovu Ružicu” i “Ružno pače”.

Tradicionalno, nekoliko godina unazad učestvujemo i na konkursu Zaduzbine Dositej Obradović, takozvanoj radionici basnopisaca. Ovog puta učenici naše škole su među nagrađenima:

1.nagradu dobio je Uroš Savković, učenik trećeg razreda za rad Basna u stihu ,”Lisica i zečevi”;
2.nagradu dobio je Marko Pantelić, učenik četvrtog razreda, za rad Basna u stihu “Bračna svađa”.

Zanimljivo je da se ova dva nagrađena učenika prvi put angažuju na nekom konkursu. Nagrade su izmamile osmehe svima nama, posebno nagrađenim učenicima. Inače , Zaduzbina je ove godine prudužila konkurs i dva puta ga raspisala. Oba puta smo učestvovali i nadali se nekoj nagradi. Nastavljamo i dalje u novoj školskoj godini. Trenutna situacija u zemlji zbog virusa korona otežava uslove preuzimanja nagrada, ail sam organizator je najavio druženje u septembru, u zavisnosti od razvoja situacije sa epidemijom.

Danas smo realizovali i završnu priredbu. Scenario završne priredbe napisala je učiteljica Gordana Stanojević, a voditelj priredbe bila je Anđela Brdarić, učenica četvrtog razreda. Za priredbu su birane pesme sa različitom tematikom, na temu škole, smeha, raspusta, ocena… Imali smo jedan dramski tekst pod nazivom “Ocene” i sve ostalo bile su pesmice. Deca su zajedno, horski odrecitovala pesmu “If you’te happy” uz nadzor iz publike nastavnice engleskog jezika. Na ovoj priredbi smo takođe angažovale i buduće prvake. Priredba je prošla u najboljem redu. Saradnja dve učiteljice i nastavnice engelskog jezika se i ovog puta pokazala uspešnom. Četvrtacima smo požele srećan odlazak u 5.razred.”

Nakon završne priredbe, u dvorištu škole usledilo je druženje.

Related posts