DAĆIĆ I PALMA POSETILI LAJKOVAC

*IZBORI 2020*

Pred odlazak na predizbornu konvencije liste SPS-JS u Valjevu, podršku lajkovačkim socijalistima pružio je predsednik Socijalisticke partije Srbije Ivica Dačić, zajedno sa predsednikom Jedinstvene Srbije Draganom Markovicem Palmom.

Lider SPS Ivica Dačić je u Lajkovcu naglasio da, u odnosu na prošli put, stranka mora imati bolji rezultat na predstojećim izborima i da u prilog tome govore rezultati koji su pokazali vrednost vođene politike. Podsetio je da su osnovi programa stranke patriotizam i princip socijalne pravde, iz kojih proističu i sve druge bitne odrednice. Podvukao je i da je cilj što većeg broja glasova jako važan, upravo zbog budućnosti i stabilnosti Srbije, jer kako je rekao,  bez glasova osvojenih na izborima nema ni koalicije u kojoj su SPS i Jedinstvena Srbija.

Pojašnjavajući program i politiku SPS, Dačić je pojednostavio rekavši: “Ono što je u interesu Srbije, u interesu je SPS.” Dačić je naglasio sve rezultate Vlade Republike Srbije, podsetio i da je koalicija SPS – JS u Kolubarskom okrugu uvek bila jaka, da je Lajkovac bio najjači u vreme socijalista, pomenuo je i doprinos nekadašnjeg visokog funkcionera SPS Dragana Markovića, a konstatovao je i da su lajkovački socijalisti u prethodnom periodu dobro radili.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je prilikom posete Lajkovcu rekao, da ova koalicija očekuje bolji rezultat na izborima, jer ima veće pokriće u rezultatima u državi i u rezultatima u spoljnoj politici. Naglasio je i da je koalicija SPS -JS osobena i po tome, što hoće da svaki grad, svaka lokalna samouprava u Srbiji ima predstavnika u parlamentu, da se zalaže za decentralizaciju i ukidanje privilegija koje imaju funkcioneri i naveo Jagodinu kao pozitivan primer u funkcionisanju lokalne samouprave.

Lidere koalicije SPS – JS dočekao je u Lajkovcu nosilac liste na lokalu Jagoš Lončar sa kandidatima za odbornike i narodne poslanike na izborima 21. juna. Nakon razgovora sa lajkovačkim socijalistima i građanima Lajkovca, Dačić i Palma su nastavili put za Valjevo, zajedno sa svojim stranačkim kolegama iz Lajkovca, koji su takođe prisustvovali predizbornoj konvenciji u sedištu okruga.

 

 

Related posts