OTVARANJE BAZENA U LAJKOVCU 17. SEPTEMBRA

 

Sasvim izvesno, bazen u Lajkovcu biće svečano otvoren 17. septembra, povodom obeležavanja za istoriju Lajkovca važnih datuma, najavio je predsednik opštine Andrija Živković, prilikom obilaska završnih radova.

Predsednik Živković je obišavši sa svojim saradnicima radove, sa zadovoljstvom konstatovao da se na radost meštana i stanovnika okolnih opština i ova važna ranije započeta investicija konačno privodi kraju:

“U vreme vanredne situacije završeni su radovi na parternom uređenju prostora oko bazena. Vrednost radova na parternom uređenju bazena je oko 25 miliona dinara, a uređenje je podrazumevalo izgradnju kišne i fekalne kanalizacije, rasvetu oko objekta, izgradnju parking mesta, popoločavanje prilaznog dela behatonom…”

Narednih dana otpočinje i nedavno upravo ugovorena izgradnja kotlarnice za potrebe bazena , rekao je predsednik Živković, uz opasku, da će deo Lajkovca u kojem je bazen, uz rekonstruisanu Izviđačku ulicu, dobiti novi izgled i potpuno se uklopiti u sportsko-kulturnu celinu, u kojoj se nalaze sportski, obrazovni i kulturni objekti i ovom prilikom najavio radove u Izviđačkoj ulici, koja vodi ka bazenu:

“Veoma bitno za ovaj deo Lajkovca jeste da je u toku nabavka za projektovanje izgradnje Izviđačke ulice, koja vodi ka bazenu, u dužini od 700 metara. Po projektu, širina kolovoza biće sedam metara i imaće trotoare sa obe strane širine 2 metra, uključujući i rasvetu.”

Početak radova na izgradnji Izviđačke ulice očekuje se krajem ove ili početkom naredne godine, a sredstva su obezbeđena Sporazumom o preseljnju groblja u Skobalju, između opštine Lajkovac i EPS-a, odnosno “Kolubarare”.

Lajkovčani decenijama unazad žive u iščekivanju da konačno imaju bazen, pa će po svemu sudeći 2020. – ta godina biti zapamćena upravo po tome.

Related posts