SEDNICA SKUŠTINE OPŠTINE LAJKOVAC 14. SEPTEMBRA

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je sedamnaestu po redu u ovom sazivu sednicu lokalnog parlamenta za sredu, 14. septembar sa početkom u 9 časova.

Dnevni red predstojeće sednice Skupštine opštine Lajkovac nije previše obiman i sadrži svega sedam tačaka, vezanih za izvršenje budžeta, funkcionisanje komunalnog preduzeća i dodelu nagrada i javnih priznanja Opštine Lajkovac za 2022. godinu.   

Pred odbornicima će se, između ostalog, na septembarskom zasedanju lokalnog parlamenta naći predlog odluke o šestomesečnom Izveštaju o izvršenju Odluke o budžetu opštine Lajkovac za period januar – jun.

Na dnevnom redu je i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na promenu cena komunalnih usluga JP  “Gradska čistoća” Lajkovac.

Takođe, odbornici će biti upoznati sa Izveštajem o reviziji pravilnosti poslovanja lajkovačkog komunalnog preduzeća, u delu koji se odnosi na javne nabavke za 2020. i 2021. godinu i potraživanja od kupaca u prošloj godini.

Pred odbornicima će se na predstojećoj sednici naći i paket odluka o dodeli nagrada i javnih priznanja Opštine Lajkovac za 2022. godinu, koja će po drugi put biti dodeljena 16. septembra, na svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

Četiri su predloga za dodelu nagrade i javnog priznanja Opštine Lajkovac za ovu godinu: u oblasti nauke, inovacije i pronalazaštva; u oblasti obrazovanja i vaspitanja; u oblasti medicine i brige o zdravlju i u oblasti humanosti.

Sednica Skupštine opštine će se održati u velikoj sali Gradske kuće.  

    

Related posts

Leave a Comment