NARODNA STRANKA U KAMPANJI ZA BOJKOT IZBORA

*IZBORI 2020*

Nakon Lazarevca i Obrenovca, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović posetio je danas Lajkovac. Lokalni odbor Narodne stranke organizovao je štand u glavnoj ulici, ispred lajkovačkog hotela, na kome su aktivisti delili novine i informativni materijal, a stranačko rukovodstvo je razgovaralo sa građanima Lajkovca.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je i danas u Lajkovcu na bojkot izbora, jer su izbori 21. juna, kako je rekao, jedini izbori u istoriji na kojima se ne bira vlast, nego opozicija i pojasnio: “Vlast je već izabrana, ta vlast koja je zatvorila mogućnost da se čuje drugačiji glas, da razgovaramo sa ljudima da postoji alternativa. To su razlozi za bojkot i u Lajkovcu, jer to nisu pravi izbori, nisu slobodni. Izbori su, ili slobodni – gde čujete neke druge mogućnosti, ili nisu izbori.”

Jovanović je u Lajkovcu rekao, da stranka ni u jednom momentu nije imala dilemu da li treba izaći na izbore, zato što izbori treba da omoguće promene, a da na izborima 21. juna nikakvih promena neće biti. Zato kaže, da to za njega nisu izbori i poziva građane da ne učestvuje u tome, već da se zajedno izbore za nove izbore, kojima je promena moguća. Insistira na tome, da i građani Lajkovca treba da čuju različite programe drugih stranaka i da ako tada na takvim izborima pobedi SNS, on će, kaže, čestitati na pobedi.

“Mi smo stranka koja želi da promeni sistem i zato ne želimo da budemo karika u postojećem sistemu. Sa obzirom da ti izbori nisu slobodni i da ne služe da se bilo šta promeni u društvu, pozivamo sve građane Srbije da ih bojkotuju,” poruka je Narodne stranke.

Narodna stranka je, naglašeno je danas u Lajkovcu, stranka koja se bezuslovno zalaže za bojkot na svim nivoima, neće izlaziti na izbore nigde ni na lokalu, tako su se dogovorili.

Predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke u Lajkovcu Aca Marković rekao je, da se u potpunosti slaže sa svim što je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović rekao danas u Lajkovcu i dodao, da ovo po njemu nisu dobri uslovi za izlazak na izbore i regularnu političku utakmicu i izrazio nadu da će doći vreme kada će Narodna stranka na čelu sa Vukom Jeremićem pokazati svoju snagu.

Related posts