VLAJKO DOSLEDNO 25. MAJA U KUĆI CVEĆA

Vlajko Jevtić iz Lajkovca, dosledni komunista, posetio je i ovog 25. maja Kuću cveća u Beogradu i položio venac na grob svog idola.

Noseći venac koji će danas položiti na Titovo spomen obeležje, iz Lajkovca je krenuo vozom u ranim prepodnevnim satima i današnji dan proveo je sa svojim drugovima iz regiona, koji su došli organizovano kao delegacija Partije Komunisti Srbije.

Ushićen kao i uvek, Vlajko Jevtić kaže, da je 25. maj zauvek poseban dan u njegovom kalendaru i da nema te sile koja bi ga sprečila da to ispoštuje: “Posetio sam danas sa svojim drugovima Memorijalni centar 25.maj, odali smo poštu Maršalu Josipu Brozu Titu, jedinom Vrhovnom komandantu JNA i doživotnom predsedniku SFRJ. Poštu smo odali i u ime naših drugova iz Koordinacionog odbora radničkih i komunističkih partija bivše Jugoslavije., odnosno svih bivših jugoslovenskih republika. Bilo je i danas ljudi iz celog šireg regiona. Za mene, ovo je nešto posebno. Okupili smo se svi u ime Partije Komunisti Srbije i zajedno ušli da odamo počast drugu Titu.Eh, kada se samo setim kako je nekada bilo na današnji da: obečežavao se Dan mladosti i Brozov rođendan, štafeta, slet…Eto, šteta, ove godine zbog situacije oko Kovid – 19, nismo uspeli na vreme da odštampamo naš časopis “Komunist”, ali eto imamo uvek pažnju medija. Svima je zanimljivo to što smo dosledni.”

U Lajkovac se takođe vratio vozom, kaže i da je malo umoran, ali je srećan, jer je kako kaže, ispunio ono što mu je dužnost i čast i to ga ispunjava.

Pitali smo Vlajka i da li se neko usudio da proba da utiče na njegov politički stav i da ga vrbuje za neke druge ideje, rekao je, da je takvih pokušaja bilo samo na početku vraćanja višestranačja u nas, a da to odavno niko nije ni pokušao. “Nikakve šanse nema, da se ja svoje ideologije odreknem! Poštujem svačije opredeljenje i očekujem da i drugi poštuju moje”, kategoričan je Vlajko.

Related posts