ZAŽIVELA PLATFORMA ZA PRODAJU PROIZVODA POLJOPRIVREDNICA KOLUBARSKOG OKRUGA

ŽUKO je platforma za prodaju domaćih proizvoda sa gazdinstva poljoprivrednica sa teritorije Kolubarskog okruga. Dostava svih proizvoda koji se kupuju onlajn na ovoj pijaci je besplatna, a vršiće se dva puta sedmično.

Pijaca omogućava bezbednu i direktnu kupovinu, a odlučujući se za proizvode sa nje kupac direktno pomaže rad žena u poljoprivredi i omogućava zaradu njihovim porodicama. Čitav asortiman dostupan je na linku https://zuko.rs

Platforma je izrađena u sklopu projekta “Ekonomsko osnaživanje žena u poljoprivredi” koji je podržan od strane UN Women Serbia.

Koordinatorka projekta Jelena Ružić je tim povodom za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla:

“Počela je da živi ranije najavljena Platforma za prodaju proizvoda poljoprivrednica sa teritorije Kolubarskog okruga. Dostava je besplatna na teritoriji Beograda, Lazarevca i svih opština Kolubarskog okruga, uključujući naravno i Lajkovac, koji je među prvima podržao ovaj projekat. Inače su za besplatnu dostavu (honorar vozača, gorivo, prevoz) sredstva obezbedile Ujedinjene nacije. Radujem se zaživljavanju Platforme i ovo je bitan momenat u realizaciji projekta i osvarivanju njegovog cilja, jer predstavlja način da poljoprivrednice materijalizuju svoj rad!”

Naime, Žensko udruženje Kolubarskog okruga sprovodi projekat “Ekonomsko osnaživanje žena u poljoprivredi”, finansiran od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost kao deo projekta “Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti”.

https://zuko.rs/?fbclid=IwAR0qFafeVX9YxWmVI8SZMGezYQogYrcBYqdwzN8iLs18GmW0XncddGiAJd0

https://zuko.rs/?fbclid=IwAR0qFafeVX9YxWmVI8SZMGezYQogYrcBYqdwzN8iLs18GmW0XncddGiAJd0

Related posts