PREKINUTE SVE IZBORNE RADNJE

Opštinska izborna komisija je na svojoj sedmoj po redu sednici donela Rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike SO Lajkovac, raspisanih za 26.4.2020.godine, a u skladu sa Odlukom o proglasenju vanrednog stanja i Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja, potvrdio je za portal LAJKOVAC NA DLANU sekretar OIK.

Paunović je pojasnio: “Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, koju su 15.3.2020.god doneli predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine i predsednik Vlade, proglašeno je vanredno stanje. Vlada je donela Uredbu o merama za vreme vanrednog stanja. Članom 5. Uredbe prekidaju se sve izborne radnje u sprovođenju izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine APV i odbornike Skupština opština i gradova koji su raspisani za 26.4.2020.god. OIK Lajkovac je na svojoj sedmoj po redu sednici donela Rešenje o prekidu svih izbornih radnji u sprovođenju izbora za odbornike SO Lajkovac, raspisanih za 26.4.2020.godine, a u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja i Uredbom o merama za vreme vanrednog stanja. Tako prestaju da teku svi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora. Novi rokovi za vršenje izbornih radnji u postupku sprovođenja izbora biće utvrđeni u skladu sa vremenom nastavka sprovođenja izbornih radnji, koje će biti ustanovljeno odlukom o prestanku vanrednog stanja, kada se za to steknu uslovi.”

Izborne komisije su dužne da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora. Srovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja.

Related posts