VANREDNI REŽIM RADA U OPŠTOJ BOLNICI VALJEVO

Zbog vanrednog stanja u zemlji, u Opštoj bolnici Valjevo na snazi je vanredni režim rada.

U Opštoj bolnici Valjevo se odlažu sve operacije koje nisu hitne, a primaće se samo hitni slučajevi.

Operacije će biti urađene samo kod životno ugroženih pacijenata. Sve operacije koje mogu da čekaju, a ranije su zakazane, odložene su do prestanka vanrednog stanja, kao i kontrolni specijalistički pregledi.

Specijalističke ambulante pregledaće samo hitna stanja. Takođe, specijalističke ambulante, radiće u izmenjenom režimu.

Pre dolaska informacije možete dobiti putem telefona:

Centrala OB Valjevo 014/295-295

Hirurška ambulanta: 014/295-106

Dečija hirurška ambulanta: 014/295-197

Neurološka ambulanta: 014/295-263

Ortopedska ambulanta će raditi samo za pacijente koji u cilju lečenja moraju da dođu za skidanje gipsa ili postoperativno tretiranje. Sve informacije, pre dolaska, potražite telefonom 014/295-139, kako bi se izbegli gužva i čekanje.

Onkološki bolesnici koji su na hemio terapiji nastavlјaju lečenje po planu, jer spadaju u grupu životno ugroženih pacijenata.

OTPUST PORODILJA I BEBA TOKOM VANREDNOG STANJA

“Poštovane buduće mame, molimo Vas da usvojite neke od novih mera koje uvodimo tokom trajanja vanrednog stanja, a tiču se otpusta porodilja i beba iz Porodilišta Opšte bolnice Valjevo.
Trudnica, koja se prima za porođaj, zadržava kod sebe svoju civilnu garderobu, jer će u istoj izaći iz bolnice. Takođe je neophodno da pre polaska u valjevsko porodilište, spakuje i sa sobom ponese stvari za bebu u kojima će bebu izneti iz porodilišta: jednokratnu-nepromočivu pelenu, štramplice, benkicu, frotir ili ćebence za bebu.

Porodilje sa bebom biće dopraćene do portira u hirurškom bloku gde će ih čekati neko od rodbine, muž ili otac deteta, sa kime je porodilja već dogovorila odlazak kući. VAŽNA NAPOMENA: korpe za bebu neka ponese osoba koja ih čeka kod portirnice. Korpe ne donositi sa sobom na odeljenje!” – poručuju iz Opšte bolnice Valjevo.

Opšta bolnica Valjevo upučuje apel za pridržavanje preporuka o ponašanju i poštovanje režima rada tokom vanrednog stanja.

Related posts