OBAVEŠTENJE ZA POMOĆ PENZIONERIMA SA NAJNIŽIM PRIMANJIMA

Penzioneri sa prebivalištem na području opštine Lajkovac, koji primaju najniži iznos penzije, mogu preko Zajedničkog centra za socijalni rad „Solidarnost“ za opštine LJig, Lajkovac i Mionica – odeljenja u Lajkovcu, da podnesu zahtev za jednokratnu novčanu pomoć za prvi kvartal 2020. godine. Zahtevi će se primati u prostorijama opštine Lajkovac, u velikoj sali, radnim danom od 8 do 15 časova, u periodu od 16. do 31. marta 2020. godine.

Najniži iznos penzija za kategoriju zaposlenih, vojnih lica i samostalnih delatnosti je 15.113,01 dinara, a za kategoriju zemljoradnika 11.881,50 dinara.

Podnosioci zahteva treba da dostave:

1.Dve fotokopije poslednjeg čeka od penzije
2.Dve fotokopije lične karte (ukoliko je lična karta na starom obrascu), odnosno dva očitana primerka (ukoliko je biometrijska lična karta)
3.Dve fotokopije tekućeg računa za sve penzionere koji penziju primaju preko banke ili banke Poštanske štedionice kao i one koji prvi put podnose zahtev
4.Potpisan zahtev sa brojem telefona u slučaju potrebe za kontakt

U slučaju da penzioner ne može samostalno da dođe i podnese zahtev, evidentiraće se radi kućne posete posle 31. marta 2020. godine.

Related posts