NOVA DONACIJA BRAĆE PAVLOVIĆ LAJKOVAČKOJ SREDNJOJ ŠKOLI

Firma 3MD iz Čikaga, porodice Pavlović poreklom iz Lajkovca, po drugi put za kratko vreme je lajkovačkoj SŠ “17. septembar” donirala opremu,ovoga puta u vrednosti od 300.000 dinara.

Donacijom braće Miloša i Dragana Pavlovića, škola je dobila nove brusilice, maske sa senzorom, aparat za zavarivanje, kompresor i visinomer.

“Izražavamo veliku zahvalnost našim donatorima, koji nam pomažu da nabavimo savremenu opremu i stvorimo bolje uslove za rad profesora i obuku učenika. Dobri uslovi rada i opremljenost škole doprineli su da se broj učenika poveća za 10 u odnosu na prethodnu školsku godinu. U skladu sa svojim mogućnostima škola će nastaviti da nabavlja nova nastavna sredstva i opremu i tako ide u korak sa vremenom. Porodici Pavlović želimo mnogo uspeha u radu i ličnu sreću u životu,” rekla je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka Kosana Grčić, povodom urućenja donacije braće Pavlović lajkovačkoj srednjoj školi.

Srednjoj školi u Lajkovcu, početkom godine, braća Pavlovići donirali su aparat za zavarivanje vredan 2 000 evra, koji je od velike koristi učenicima na smeru bravar – zavarivač.

Ovu godinu, definitivno obeležava intenzivna donatorska aktivnost kompanije „3MD“, posebno školama u zavičaju, koje su i sami pohađali.

Podsećamo, da je nedavnom donacijom Kompanije „3MD“ iz Čikaga, čiji su vlasnici Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović, obnovljeno stepenište na ulazu u IO OŠ “Mile Dubljević” u Bogovađi.

Samo u ovoj godini na dan školske slave uručena je O.Š. Mile Dubljević” u Lajkovcu donacija Kompanije „3MD“ iz Čikaga. Ukupna vrednost tada prispele donacije bila je je oko 450.000 dinara, a kasnije je pristiglo još blizu 300 000 dinara.

Takođe, kompanije „3MD“ iz Čikaga donirala je početkom godine Božićne paketiće za srpsku decu sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji, kao i paketiće za učenike i laptop za školu u Banjskoj (Zvečan).

Bilo bi nepravednno ne naglasiti, da su Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović, vlasnici kompanije „3MD“ iz Čikaga, kao donatori izrazili veliku skromnost i da nemaju želju da se donacijama medijski eksponiraju. Objava dobijenih donacija je moralna, a i svaka druga obaveza i želja škole i lokalne samouprave. Pomenute donacije dobijaju na težini time što potiču od Lajkovčana koji su uspeli u Americi i koji nisu zaboravili na svoj zavičaj. Za škole, poseban značaj imaju donacije bivših učenika. Takođe je dobro, što su Pavlovići u dogovoru školama donirali ono što im je uistinu neophodno i što će bitno olakšati nastavu i doprineti njenom osavremenjavanju. Generalno, Lajkovčani su ponosni na braću Miloša i Dragana Pavlovića i svi od reda izražavaju zahvalnost za njihovu donatorsku aktivnost zavičajnim školama.

Related posts