PAMTIĆEMO DESKA

Preminuo je glumac koji je učestvovao u prvim manifestacijama Turističke organizacije opštine Lajkovac.
Desimir Stanojević, glumac koji je sigurno najpoznatiji po ulozi Vukašina Golubovića u TV seriji “Srećni ljudi”, a i po brojnim drugim ulogama, preminuo je u 69. godini u svom stanu u Beogradu.

“Kada je Turistička organizacija Lakovac tek osnovana i mnogi nisu verovali u njen opstanak, a početni budžet za realizaciju programa bio je mali, poznati glumci i estradbi umetnici nisu se otimali da nastupe na njenim priredbama. Desko stanojević, pored Milana Milosavljevića je bio među prvima koji je prihvatio poziv za učešće na na danima posvećenim vodenicama i multimedijalnoj priredbi “Istok – Zapad, lajkovačkom prugom” u Markovoj Crkvi. Tada je izvodio svoj mjuzikl “Violinista na krovu”, a činio je to profesionalno i sa dušom, jer on to drugačije nije ni umeo. Isto je nastupao pred publikom na selu, kao u metropoli, iskreno i sa žarom, ne hajući za visinu honorara. U Lajkovac je dolazio više puta, a jednom mu se u oči nastupa pokvario auto na Ibarskoj magistrali, sam ga je popravio i došao zamazanih ruku direktno u program. Ponekad je znao da dograbi gitaru i da do zore ostanemo u lajkovačkim kafićimam”, kaže direktor Turističke organizacije Lajkovac Milutin Rabković.

Među onima koji su nas zauvek napustili, a rado su učestvovali u programima Turističke organizacije Lajkovac, su i pevači Toma Bajić, Miki Jevremović i pesnik Pera Pajić, podseća Ranković.

Related posts