OSMOMARTOVSKA PROSLAVA

Tradicionalna proslava povodom Dana žena okupila je u restoranu “Tom i Džeri” zaposlene u opštini Lajkovac i svim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač lokalna samouprava. Proslavi je prisustvovao i veliki broj gostiju, a u ime organizatora prisutnima se obratila predsednica Skupštine opštine Lajkovac dr Jovanka Gomilanović.

Ovom prilikom, PU “Leptirić” ukazala je posebnu pažnju dvema svojim penzionisanim koleginicama, Svetlani Živković i Danici Simić, koje su svoj radni vek provele upravo u ovom kolektivu.
Proslavi su se tokom večeri pridružile i žene iz Ljiga, tako da je to bila prilika i za razmenu iskustava, ali i uživanje u pesmi, zabavi i druženju.

U izjavi za medije, direktorka PU “Leptirić” Mila Mitrović Lončar je iskoristila priliku i svim damama čestitala praznik, poželela je svim ženama dobro zdravlje i sreću i da budu nasmejane, lepe i voljene kao što su ove večeri i tokom cele godine, a ne samo ovaj jedan dan u godini. Direktorka “Leptirića” je rekla i da kao žena i kao neko ko predstavlja kolektiv u kome je 95% žena, pouzdano zna da se žene zaista raduju ovom danu, svakoj pažnji i svakom poklonu koji ovim povodom dobiju.

Svim damama, svim pripadnicama nežnijeg pola, praznik 8. mart čestitao je i predsednik opštine Andrija Živković i poželeo je ženama da im ubuduće svaki dan bude 8. mart, jer to, kako je rekao, svojim radom, zalaganjem i karakteristikama zaslužuju.

“Opština Lajkovac to i praktično pokazuje, jer je jedna od retkih opština koja na bitnim funkcijama ima veliki broj žena,” naglasio je predsednik Živković i dodao da u budućnosti svakako treba na svim nivoima i u Srbiji, Evropi i svetu povećavati broj žena na bitnim funkcijama.

“Meni se nekako čini, da što su funkcije veće, da je umanjen broj žena u odnosu na muškarce. Treba da sledimo primer skandinavskih zemalja, u kojima je gotovo izjednačen broj žena i muškaraca na javnim funkcijama. Dokaz tome jeste i broj poslanika u Evropskom parlamentu, u kome je taj odnos izjednačen. Činjenica je da u Srbiji veliki broj žena uspešno rukovodi u određenim poslovima i uspešno obavlja veliki broj funkcija i iskreno se nadam da će njihovo prisustvo u budućnosti biti i veće i značajnije na tom planu. Ono što bih poželeo od sveg srca, a to u Lajkovcu nikada nije bilo, to je da žena bude predsednik opštine,” rekao je u izjavi za medije predsednik Andrija Živković.

Osmomartovska proslava je, uz odličnu organizaciju, protekla u sjajnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.

Related posts