DECA ZA DECU, PRIMER HUMANOSTI

Humanost je svakako jedna od najvrednijih ljudskih osobina, a posebno je lepo i vredno pažnje kada se ova osobina ispoljava i neguje od najranijeg uzrasta. Lajkovački osnovci se posebno ističu po tome da u svom vršnjačkom okruženju prepoznaju situacije i momente na koje treba odreagovati. Iako su deca, već uveliko izražavaju humanost, pomažu svojim školskim drugovima i deci u okruženju. Efekati njihove humanosti su višestruki i gotovo nemerljivi, a em su pomogli drugima, em su sebe oplemenili ispunjavajućim osećajem zadovoljstva zbog tog čina.

Direktorka lajkovačke Osnovne škole “Mile Dubljević” Biljana Žujović je izuzetno ponosna na svoje učenike i za portal LAJKOVAC NA DLANU kaže:

“Osnovna škola “Mile Dubljević” učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama prikupljanja pomoći socijalno ugroženim učenicima škole, ali i deci koja nisu učenici škole, a potrebna im je pomoć. U školi funkcioniše Podmladak Crvenog krsta, koji je ujedno i nosilac svih tih aktivnosti. Koordinator Podmlatka Crvenog krsta u našoj školi je nastavnica Sonja Milovanović.

U toku ove školske godine organizovana je “Trka za srećnije detinjstvo”, akcija Humanost na delu – “Dečije radosti”, “Jedan paketić mnogo ljubavi” , “Drug drugu”, kao i humanitarna akcija u Ulici otvoreg srca. Tokom cele školske godine traje akcija prikupljanja odeće, obuće i školskog pribora za socijalno ugrožene učenike. Pored toga, ti učenici dobijaju besplatne udžbenike i besplatnu užinu. Udžbenike obezbeđuje Ministarstvo prosvete, a užinu lokalna samouprava, kao i organizovani besplatni prevoz za sve učenike škole. Svi zajedno nastojimo da pomoć stigne do svakog učenika, kome je potrebna. Posebno raduje činjenica da su upravo učenici ti koji nepogrešivo i pravovremeno reaguju na određene situacije i pokreću ili preuzimaju inicijativu.”

Related posts