34. SEDNICA SKUPŠTINE U UTORAK 3. MARTA U 9 ČASOVA

Predsednica Skupštine opštine Lajkovac dr Jovanka Gomilanović sazvala je sednicu lokalnog parlamenta za utorak 2. mart. Održavanje ove sednice prolongiralo se od kraja januara, tako da je sada umesto kasne januarske došlo do rane martovske sednice Skupštine. Biće ovo najverovatnije poslednje održavanje sednice Skupštine u ovom sazivu, pa je ispalo dobro što je odlagana, jer će se na dnevnom radu naći sve odluke neophodne za funkcionisanje Opštinske uprave i javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava, sve do konstituisanja novog saziva nakon izbora.

Dnevni red 34. po redu u ovom sazivu, redovne sednice SO – e Lajkovac solidno je obiman i sadrži 25 tačaka.
Pred odbornicima će se najpre naći Poslovnik o radu Skupštine opštine Lajkovac, koji prvenstveno donosi sve neophodne izmene vezane za elekronski rad lokalnog parlamenta, koji obuhvata sve od slanja materijala elektonskim putem do glasanja. U međuvremenu će i skupštinska sala u Gradskoj kući biti potpuno osavremenjena i prilagođena novom načinu rada.

Na dnevnom redu su i Predlozi Izveštaja o radu za prošlu : JU “Ustanove za sport i omladinu” Lajkovac, Izveštaj o sprovedenom Programu unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite stanovništva opštine Lajkovac, Izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za područje opštine Lajkovac, Izveštaj o korišćenju sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i Izveštaj o realizaciji programa za unapređenje života lokalne zajednice.

Pred odbornicima će se naći i predlozi vezani za ovu godinu, poput Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja , Predlog Prvih izmena Programa uređivanja građevinskog zemljišta.

Tu je i Odluka o obavljanju eksterne revizije Završnog računa budžeta opštine Lajkovac za prošlu godinu, kao i par odluka vezanih za funkcionisanje komunalnog preduzeća, uključujuči i Program korišćenja sredstava subvencija za ovu godinu.

Svoju razradu i dopunu doživeće i uvođenje usluge lični pratilac deteta, kroz donošenje Pravilnika o uslovima obezbeđivanja i pružanja usluge lični pratilac deteta, kao i Odluke o ceni usluge.
Na dnevnom redu su i dve odluke vezane za raspolaganje nepokretnostima u javnoj svojini opštine Lajkovac, jedna o otuđenju i druga o izdavanju u zakup.

Lokalni parlament će razmatrati i jedan paket odluka vezan za kadrovska rešenja i imenovanja. Očekuju se na predstojećoj sednici imenovanja direktora JP “Gradska čistoća”, imenovanje direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac, imenovanje v.d direktora Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost” za opštine Ljig, Lajkovac i Mionica., kao i nekoliko imenovanja vezanih za Školski odbor škole “Dimitrije Tucović” u Jabučju i Upravne odbore “Ustanove za sport” i Zajedničkog centra za socijalni rad “Solidarnost”.
Na dnevnom redu je i Izveštaj Glavnog urbaniste opštine Lajkovac za prošlu godinu.

Ovom sednicom opština Lajkovac najverovatnije završava sa skupštinskim aktivnostima u prvoj polovini godine, a kako saznajemo, nema procesnih smetnji da po potrebi lokalni parlament u ovom sazivu održi sednicu i pre održavanja izbora.

Related posts