LIDER DSS POSETIO ODBOR U LAJKOVCU

I pored toga što predizborna kampanja nije i zvanično otpočela, lider DSS i predsednik Pokreta “Metla 2020” dr Miloš Jovanović uveliko obilazi odbore po Srbiji. Prilikom posete lajkovačkom odboru DSS-a, lider stranke je rekao da DSS koji čini stožer pokreta “Metla” svakako izlazi na predstojeće parlamentarne, lokalne i pokrajinske izbore, a da će konačnu i formalnu odluku doneti Glavni odbor DSS poslednjeg dana februara.

U startu je naglasio da entzijazam za izlazak na ove izbore nije veliki, ali da stranka oseća potrebu da reaguje na ukupno stanje, posebno što smatra da bojkot izbora ne može da promeni bilo šta, niti da ubrza promene.Jovanović, kako je rekao, bojkot izbora više vidi kao borbu za mesto lidera opozicije. Smanjenje izbornog cenzusa na 3% vidi kao neozbiljno i moralno otežavajuće, kada je u pitanju odluka o izlasku na izbore, a ukupnu klimu za izlazak na izbore ocenio je kao nepovoljnu.

Kao ključne tačke programa lider DSS i predsednik Pokreta “Metla 2020” je naveo: promenu izbornog sistema, debeogradizaciju Srbije – kroz decentralizaciju, dekoncetraciju i delokalizaciju, donošenje zakona o poreklu imovine – sa akcentom na nosioce javnih funkcija i koji će delovati retroaktivno od 90.-tih godina, izmene Krivičnog zakona – posebno za dela sa koruptivnim elementom i da se represijom iskoreni korupcija…

Jovanović je prilikom posete Lajkovcu podvukao, da oni koji čine novoosnovani Pokret “Metla 2020” ne žive od politike, već imaju svoje radne biografije, privatne biznise, predaju na fakultetima i da se niko od njih nebi našao na udaru zakona, posebno kada su koruptivna krivična dela u pitanju.

Iz vrlo ekstenzivne izjave za medije date u Lajkovcu, provejava mišljenje, koje je u jednoj rečenici i iskristalisano u stavu da ne veruje da predstojeći izbori mogu puno toga promeniti, ali da su svakako etapa da se kroz neki perod dođe do konkretnijih pomaka. Naglasio je takođe i činjenicu da Srbija kopni biološki.

Obilazeći Srbiju, animirajući ljude i sagledavajući gde i šta može da se uradi, Jovanović konstatuje da će u mnogim sredinama biti teško i potpise za kandidaturu neophodne za izlazak na izbore sakupiti.

Lider stranke je nakon izjave brojnim medijima održao radni sastanak sa rukovodstvom lokalnog odbora u cilju definisanja predizbornih aktivnosti i zauzimanja konačnog stava po pitanju izbora.

Medijima se kratko obratio i predsednik lajkovačkog odbora DSS, koji je rekao da će DSS najverovatnije izaći na izbore, što zavisi od daljih razgovora i pregovora, a da će medijima najkasnije do ponedeljka 2. marta biti prosleđeno saopštenje sa konačnim stavom.

Related posts