SAOPŠTENJE “INICIJATIVE ZA LAJKOVAC”

“Inicijativa za Lajkovac” je neformalna grupa mladih i obrazovanih ljudi iz Lajkovca koji svoju budućnost žele da grade u svom rodnom mestu. Članovi “nicijative za Lajkovac” izdali su Saopštenje za javnost i prosledili ga portalu Lajkovac na dlanu. Saopštenje prenosimo u celosti:

“S obzirom na višegodišnju monotoniju u našoj opštini kada su u pitanju svi aspekti društva (loša demografska slika, odlazak mladih, nemogućnost zaposlenja, partokratija, nedostatak kulturnog života i dr.), doneli smo odluku da se udružimo i da zajedničkim snagama prevaziđemo probleme sa kojima se susrećemo kada dođemo u situaciju da donosimo odluke o svojoj budućnosti u našoj opštini. Fokus našeg delovanja biće usmeren ka poboljšanju ekonomskih, društvenih i socijalnih aspekata života svih naših sugrađana. Naš prevashodni cilj je zadržavanje mladih ljudih u Lajkovcu, obzirom na sve lošiju demografsku sliku opštine, stvarajući im uslove da ovde mogu da se životno i profesionalno ostvare. S tim u vezi, zalažemo se za: formiranje nove industrijske zone na prostoru oko novog auto-puta, osnivanje poljoprivredne zadruge pod okriljem opštine Lajkovac, osnivanje omladinske zadruge, stvaranje uslova i slanje apela svim uspešnim preduzetnicima poreklom iz naše opštine da se vrate i razvijaju svoje poslovanje zajedno sa svojim sugrađanima, osnivanje Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj pri opštini Lajkovac koja bi se bavila obezbeđenjem uslova za pokretanje preduzeća i pružanjem savetodavne pomoći mladim preduzetnicima sa teritorije opštine Lajkovac, revitalizaciju pogona ZOVS-a (Radionica za održavanje voznih sredstava), rešavanje problema lajkovačke hladnjače, rešavanje problema partijskog zapošljavanja. Pored poboljšanja ekonomske slike opštine, zalažemo se i za poboljšanje kulturnog i sportskog života opštine kroz aktivnije učešće mladih u radu kulturnih ustanova i sportskih organizacija koje deluju na teritoriji opštine.

Ovom prilikom pozivamo sve samosvesne i slobodomisleće ljude da nam se priključe i zajedno sa nama rade na poboljšanju života u našem okruženju. Prvu priliku da se izborimo da se naše mišljenje čuje vidimo već na predstojećim lokalnim izborima u aprilu, na kojima ćemo izaći kao samostalna izborna lista, nakon čega nam je cilj da svoje delovanje nastavimo u pravcu borbe za stvaranje što boljih uslova za život novih generacija koje stasavaju na našem tlu.”

Related posts