LAJKOVAČKI OSNOVCI NA 32. IZLOŽBI AUTORSKOG STRIPA

Za 32.Izložbu autorskog stripa, u konkurenciji 758 radova iz 97 ustanova , među 143 rada koja je žiri odabrao za izlaganje su i nagrađeni radovi 14 učenika viših razreda lajkovačke OŠ “Mile Dubljević”.

Nagrada za kolekciju radova pripala je likovnom pedagogu Miloju Mitroviću, mentoru lajkovačkih osnovaca.

Pohvalu je dobila Tara Tanasijević, učenica VIII/2 razreda, takođe pod mentorstvom likovnog pedagoga Miloja Mitrovića. Pohvala za Taru u ovoj jakoj konkurenciji ima poseban značaj, jer je reč o maloj maturantkinji sa posebnim potrebama.

Žiri za izbor radova i nagrade je u sastavu: Zlatko Milenković, strip vesti, Novi Sad; Aleksandar Botić, vandredni profesor, Akademija umetnosti , Novi Sad; Jelena Tišma, stručni saradnik za likovno PU „Radosno detinjstvo“, Novi Sad; Eva Fedi, likovni pedagog, Novi Sad; Ljubica Tankosić, direktor Centra za likovno vaspitanje, Novi Sad.

Otvaranje izložbe i dodela nagrada je u subotu, 14. decembra u podne, u novosadskom dečijem kulturnom centru.

Lajkovački osnovci su i ovoga puta imali izuzetno zapaženo učešće i našli se u velikom broju na spisku nagrađenih radova učenika osnovnih škola Republike Srbije, na ovom prestižnom konkursu Ministarstva prosvete, Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Strip vesti.

Definitivno, strip kao mogući vid stvaralaštva, izražavanja i komunikacije našao je sigurno mesto u nastavi likovne kulture i izložbeno-instruktivnoj delatnosti, a lajkovačka škola stripa postala je prepoznatljiva u širem okruženju i na svakom takmičenju se pojavljuju kao favoriti.

Related posts