BUGARIN PROTESTUJE U CENTRU LAJKOVCA

Bugarin Dimitrov Veselin Radoslavov star 48 godina danas protestuje ispred Gradske kuće u Lajkovcu, jer, kako tvrdi nije dobio politički azil u Rusiji.

Na platou Gradske kuće u Lajkovcu, pored fontane, leži u vreći za spavanje na jednom tankom ćebetu. Oko njega su prazne posude u koje bi prolaznici mogli da ostave hranu. Tu, kraj njega je i bicikl, na kome se očigledno nalazi sve što u ovom momentu ima.

Prvo što je izgovorio neposredno nakon buđenja bilo je da je gladan.

Kaže, da je u Sofiji organizovao proteste protiv islama i to zbog pedofilije, nakon čega u svojoj zemlji nije bio poželjan. U Srbiju je izgleda došao ilegalno, a prehodnu sedmicu je kaže proveo u Centru za tražioce azila u Bogovađi. Tvrdi i da mu uslovi u Centru u Bogovađi ne odgovaraju, ali iz svega provejava da mu pre ne odgovara okruženje, jer se obreo upravo sa onima protiv kojih je i protestvovao. Njegova želja je da ode u Rusiju i pominje da bi voleo da utočište nađe u manastiru.

Sa sobom je poneo i parole sa protesta u Sofiji, na kojima je akcentovana borba protiv pedofilije. Bukvalno izražava vapaj, da se treba boriti protiv pedofilije, ali i islama. Kaže i da ne vidi izlaz iz ove situacije, da želi u Rusiju, kao i da je u znak protesta zbog nedobijanja političkog azila spreman i da se spali. Reklo bi se i da mu je, bar u ovom momentu potrebna stručna pomoć.

A pomoć je tvrdi, danas pokušao da dobije ovde u opštini i u crkvi.

Pitali smo ga i kako je moguće da su hladne mermerne ploče u centru Lajkovca toplije od njegove domovine, a on je burno reagovao i naglasio da ni slučajno ne želi da bude deportovan nazad u Bugarsku.

O njegovom protestu i boravku na platou Gradske kuće obaveštena je lokalna policija, kao i Odsek za strance Policijske uprave Valjeo.

Related posts