SAOPŠTENJE ODBORNIKA OPOZICIJE KOJI SU NAPUSTILI SEDNICU SKUŠTINE

Pet odbornika odborničkog kluba DS – DSS, napustilo je danas sednicu Skupštine opštine Lajkovac već nakon druge tačke dnevnog reda. Svoje razloge za ovaj čin obrazložili su danas podrobno za skupštinskom govornicom i u direktnom prenosu sednice lokalnog parlamenta, a portalu LAJKOVAC NA DLANU u formi Saopštenja prosledili su izjave četiri odbornika opozicije povodom današnjeg napuštanja sednice:

Živorad Tufegdžic, odbornik DSS: “Svi članovi odborničke grupe DS – DSS napustili su današnje zasedanje sednice Skupštine opštine, pošto ne želimo da učestvujemo u ovoj saradi gde se odbornicima ne odgovara na osnovna pitanja o trošenju budžetskih sredstava, dok se zaposleni u opštinskoj upravi hapse zbog pronevera tih sredstava.”

Tomislav Biljic, odbornik DS: “Osnovna politička kultura nalaže odgovore na odbornička pitanja. Ako odgovora nema, onda nema ni smisla učestvovati na ovakvim skupštinskim zasedanjima.”

Živorad Todorović, odbornik DS: “Izjava zamenika predsednika opštine, da radnici opštinske uprave nisu hapšeni već privođeni na informativne razgovore, ući će u anale lajkovačkih skupštinskih zasedanja. Postavljam i pitanje, gde je predsednik opštine danas kada raspravljamo o načinima trošenja budžeta!?”

Ranko Filipović, odbornik DSS: “U prve dve tačke dnevnog reda, koje su vezane za izveštaj o iskorišćenju budžeta i rebalansu budžeta, nismo čuli nikakvo pojašnjenje činjenice. Zato smo napustili sednicu Skupštine, a i poziciji sam preporučio da i sami to učine, kako bi izbegli neki drugi scenario.”

Related posts