PROMOCIJA KNJIGE “RASPEĆE MORALA” SVETLANE PANIĆ

U organizaciji Gradske biblioteke Lajkovac, u utorak 3. decembra od 18 časova u Gradskoj kući održaće se promocija knjige “Raspeće morala” , prve knjige proze mlade autorke Svetlane Panić.

Pored autorke, na promociji će govoriti glavni urednik Književne omladine Valjeva Aca Vidić i dipl. pravnik Snežana Panić.

Svetlana Panić Mijailović je iz Pridvorice, od nedavno, nakon udaje živi u Valjevu. Piše od svoje osamnaeste godine, učestvovala na raznim književnim događajima i manifestacijama. Dobijala je brojna priznanja i zahvalnice. Piše poeziju i prozu. Ovo je njena prva knjiga proze, kratke priče – sociološkog žanra.

Pred promociju u svom Lajkovcu, Svetlana Panić kaže:

“Promocija u Lajkovcu mi znači prvenstveno zbog toga što je to moj zavičaj, a i moje prvo predstavljanje knjige – prvenca. Tu sam odrastala, išla u školu od petog do osmog razreda i takođe pohađala srednju tehničku školu. Stoga želim da podelim sa svojim sugrađanima i okolinom svoje priče, sve ono što sam beležila godinama unazad, što me doticalo, i budilo u meni različite osećaje, koje sam kasnije pretočila u priče.

Uglavnom sam se bazirala na istinite događaje, mada, gde je bilo potrebno, uključivala bih i fikciju kako bih na pravi način dočarala željenu sliku.

Ovom prilikom pozivam sve ljude koji su zainteresivani, da dođu i svojim prisustvom uveličaju događaj koji je meni jako značajan.”

Related posts