DOPRINOS TURISTIČKE ORGANIZACIJE AKCIJI “STAZAMA KOLUBARSKE BITKE”

Turistička organizacija opštine Lajkovac tradicionalno će učestvovati u organizaciji umetničkog programa u okviru akcije “Stazama Kolubarske bitke” 30.novembra 2019. koja će biti organizovana od Lajkovca do Ćelija.

Tom prilikom ispred manastira Sv.Đorđe u Ćelijama, nastupiće glumica i profesor Akademije lepih umetnosti, Biljana Đurović, koja je i ranije učestvovala na ovom skupu, a odlomci iz njene monodrame “Nadežda Petrović” praćeni su sa emocijama i suzama u očima publike, zbog čega su i insistirali na njenom ponovnom dolasku. Pored nje, nastupiće i glumac Pero Bjeković, a po rečima predsednika “PSD Ćira” Vlade Jakovljevića, prisutnima će se obratiti i iguman manastira Sv.Đorđa u Ćelijama otac Dositej.

PROGRAM AKCIJE “STAZAMA KOLUBARSKE BITKE”:

Planinarsko-smučarsko društvo ”Ćira” iz Lajkovca prema kalendaru akcija organizuje:

REPUBLIČKU planinarsku akciju
STAZAMA KOLUBARSKE BITKE

Akcija će se izvesti 30. novembra (SUBOTA) 2019. godine, po sledećem planu:

08-09sati Skup i prijave učesnika u Lajkovcu na platou Železničke stanice.

09.00 sati Otvaranje akcije i polazak na stazu;

09-15 sati Pešačka tura na stazi: od Lajkovca (120 mnv) – arheološko nalazište Anine – Čovka (272 mnv) – spomen kosturnica i manastir Ćelije (139 mnv) – spomenik Dimitriju Tucović na Vrapče brdu – „Markovića put“ – Lajkovac .
Postoji mogućnost da autobusi u povratku čekaju kod starog mosta na Kolubari
a minibusevi mogu biti kod manastira (ako učesnici žele da skrate stazu).

16 sati Povratak u Lajkovac

16.30 sati Ručak uz dodele zahvalnica i prigodan program.

STAZA:
Dužina staze je 16 km i spada u kategoriju lakih staza. Voda na stazi : kod manastira. U manastiru biće ukratko o istoriji kraja i učešću naših predaka u Prvom svetskom ratu. Učesnici biti posluženi čajem kod manastira.
PREPORUKE:
– Oprema odgovarajuća za jednodnevnu akciju, nepromočiva obuća i odeća zbog moguće kiše (opremu prilagoditi vremenskim uslovima).
– Ručak po završetku akcije je u hotelu „Lajkovac“ (cena ručka je 300,00 dinara, posni pasulj, salata, hleb). Cene pića su pristupačne (piće ne ulazi u cenu ručka).
– Obavezno poneti planinarsku i zdrastvenu knjižicu. Pribor za ručavanje je obezbeđen.
NAPOMENA:
Organizator obezbeđuje redarsku službu na stazi, pečat akcije i prolaznih tačaka, takođe i prisustvo osoblja Doma zdravlja „Lajkovac“ i GSS. Obaveze vođa grupa su da pri dolasku predaju popunjen spisak učesnika ( na OBRASCU BROJ 1 ), kao i uplate učesnika zainteresovanih za ručak. Izbor učesnika na stazi i odgovornost za svoje članove snose vođe grupa. U slučaju loših vremenskih uslova organizator zadržava pravo na promenu staze.
Poželjno je potvrditi učešće do 28.11.2019.g.

Prijave i obaveštenja:
063/253-054; 065/253-0054
http://www.psdciralajkovac.com

Naši stari, Vaši i naši dedovi i pradedovi, tražili su samo jedno od nas – NEMOJTE NAS ZABORAVITI stoga Vas pozivamo da zajedno ispoštujemo želju naših predaka.

KOLUBARA TEČE I PAMTI

Related posts