LAJKOVAČKE SREDNJOŠKOLKE PRVACI OKRUŽNOG TAKMIČENJA U KOŠARCI

Značajan uspeh ostvarile su lajkovačke srednjoškolke, ovoga puta u školskom sportu i to u košarci.
Učenice lajkovačke SŠ “17. septembar” prvaci su okružnog takmičenja u košarci i plasirale su se na regionalno takmičenje koje će se održati 27. novembra u Beogradu.

Okružno takmičenje u košarci za dečake i devojčice održano je u Valjevu početkom ove sedmice. Lajkovački srednjoškolci su na takmičenju nastupili pod mentorstvom profesora fizičke kulture Nebojše Milovanovića.

Devojke su nastupale u sastavu: Teodora Branković, Milica Gavrilović, Ivana Ninković, Aleksandra Nešić, Kristina Rakić, Staša Surlić.

Dečaci srednje škole “17 Septembar” nastupali su u sastavu: Aleksandar Radojčić, Dalibor Popović, Ivan Lukić, Nikola Novaković, Ilija Stojnić, Cvijan Lukić, Goran Ivanović.

Dečaci: Lajkovac 34 – Osečina (Obrazovno vaspitni centar) 4; Finale: Lajkovac 24- Valjevo ( Gimnazija) 33. Devojke: finale Lajkovac 24- Valjevo (Gimnazija)16.

Direktorka škole Kosana Grčić je povodom uspeha učenika ostvarenog u školskom sportu za portal LAJKOVAC NA DLANU rekla: “Takmicenje u košarci odrzano 18.novembra u Valjevu, donelo je Srednjoj skoli ,,17 septembar” u Lajkovcu prvo mesto. Ponosna sam na uspeh učenika naše škole. Poerd takmicarskog duha, mladi treba da znaju da su sport i fizičko vaspitanje značajni faktori u prevenciji zdravstvenih problema, prevenciji nasilja medu učenicima, ali i oblik mere prevencije nasilja na sportskim manifestacijama. Bitna uloga fizičkih aktivnosti u obrazovanju dece je u sticanju motoričkih sposobnosti, sticanju društvenih sposobnosti, kao i očuvanju zdravlja.”

Related posts