DEVEDESET GODINA ŠKOLE U PEPELJEVCU

Prigodnom svečanošću, u prisustvu brojnih gostiju, dostojno je obeležen jubilej – devet decenija postojanja škole u Pepeljevcu.

Prisutne je najpre pozdravila direktorka matične škole Biljana Žujović, a potom su se prisutnima u ulozi domaćina obratile i učiteljice Gordana Stanojević i Katarina Marković. Svečarski trenutak iskorišćen je i da se ispripoveda istorijat škole i pomenu svi koji su dali doprinos i ostavili traga u radu škole.

Zanimljivo je, da je 1929. godine, u prvoj godini svog postojanja, škola imala preko sto učenika, od kojih su 32 učenika bili prvaci iz Strmova i Pepeljevca, a danas škola u Pepeljevcu ima svega 19 učenika sva četiri razreda.

Sa ponosom je danas prisutnima pokazan i prvi Dnevnik škole u Pepeljevcu iz 1929. godine.

Učenici škole u Pepeljevcu, koja je jedno od deset izdvojenih odeljenja lajkovačke OŠ “Mile Dubljević” pripremili su povodom jubileja sjajnu i vrlo kreativnu priredbu.

Povodom jubileja dodeljene su i brojne zahvalnice saradnicima škole, kao i učenicima koji su se svojim radom i rezultatima istakli i ostvarili zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

Nakon oficijelnog dela programa, usledilo je druženje u prostorijama škole i školskom dvorištu.

Svečanosti povodom obeležavanja 90 godina postojanja škole u Pepeljevcu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, predstavnici drugih škola, vrtića, Crvenog krsta, Udruženja penzionera, kao i brojni bivši učenici i drugi gosti.

Učiteljice su podsetile i da je škola u Pepeljevcu iznedrila brojne uspešne ljude, među kojima ima i doktoranata, kao i da je većina ovdašnjih učenika stekla fakultetsko obrazovanje.

Vidna je izuzetna posvećenost učiteljica svom poslu, koje uspevaju svoje učenike da animiraju i u brojnim vannastavnim aktivnostima, a rezultati ne izostaju.

Mala, gotovo idilična seoska škola, otvorila je širom svoja vrata na dan jubileja i još jdnom pokazala da nije mit da su male seoske škole “škole sa dušom”.

Related posts