SREDNJOSKOLCI U SUSRET SAJMU KNJIGA

Jedno odeljenje lajkovačkih srednjoškolaca i to tehničara mehatronike, posetilo je danas Gradsku biblioteku. Odeljenje II/1 STŠ “17. septembar”, zajedno sa svojim razrednim starešinom Marijanom Marković i direktorkom škole Kosanom Grčić, u susret predstojećem Sajmu kjniga i u okviru planiranih aktivnosti svoje odeljenske zajednice, provelo je prijatno i korisno osmišljeno vreme kroz projekat “Šta čitamo i kako koristimo vreme!?”, što je i bila centralna tema za razgovor u biblioteci.

Biblioteku organizovano pohode mahom deca iz vrtića i osnovci, a ovo nije prvi put da to organizovano čine i srednjoškolci. Lajkovački srednjoškolci tehničke struke poslednjih meseci uverljivo razbijaju predrasude da ova populacija malo ili uopšte ne čita.

Mr Daren Milivojević, u ulozi sjajnog domaćina, govorio je srednjoškolcima o istorijatu i radu biblioteke, o književnosti i čitanju… Tokom današnje posete biblioteci, ne samo da su pažljivo slušali svog domaćina, već je to bila jedna ozbiljna interaktivna komunikacija u kojoj su srednjoškolci pokazali značajnu ozbiljnost i poznavanje stvari i postavlili brojna pitanja.

“Naime, u okviru plana rada odeljenske zajednice za oktobar mesec, učenici ovog odeljenja i njihov odeljenski starešina prof. istorije Marijana Marković obrađuju teme, kojima knjiga nalazi put do njihovih srca i izvan učionice. Podstaknuti današnjom nadahnutom pričom mr.prof.Darena Milivojevića, učenici su pokazali veliko interesovanje za književnost i istoriju i istakli da tehničke nauke koje izučavaju ostavljaju prostora da se u slobodnom vremenu druže sa knjigom kao najvećim prijateljem čoveka. Sajam knjiga biće prilika za ove učenike da obnove svoje kućne biblioteke, upoznaju njima značajne pisce i sa knjigom dožive mladalačke avanture, kako su to danas i istakli,” rekla je za portal LAJKOVAC NA DLANU direktorka škole Kosana Grčić.

Related posts