LAJKOVAČKIM LIKOVNJACIMA SVE NAGRADE NA REGIONALNOM KONKURSU

Učenici OŠ,, Mile Dubljević” Lajkovac dobili su sve nagrade na regionalnom konkursu u konkurenciji od petog do osmog razreda za najbolji likovni rad na temu: ” PRAVILNA ISHRANA – DOSTUPNA I PRISTUPAČNA SVIMA” , “ZA SVET BEZ GLADI”.

Prvo mesto na ovom regionalnom konkursu osvojila ja Nina Jurišić učenica VII/3, drugo mesto Anđela Janković VI/1 , a treće mesto Nikola Bajić VI/2 razreda, predvođeni likovnim pedagogom i mentorom Milojem Mitrovićem.

Dodela nagrada pobednicima konkursa je u četvrtak 17. oktobra u 11 časova u Sali Sportova u Osečini.
Organizatori konkursa su: INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE SRBIJE ,,Dr MILAN JOVANOVIĆ BATUT”, CENTAR ZA PROMOCIJU ZDRAVLJA i MREŽA INSTITUTA ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE U REPUBLICI SRBIJI.

Konkurs je deo kampanje Oktobar mesec pravilne ishrane i 16. oktobar- Svetski dan hrane. Namenjen je deci i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdrastveno vaspitni rad u osnovnim školama na temu razvijanja pravilnih navika u ishrani, što je važno od najranijeg uzrasta.

Tim povodom, u ime patronažne službe Doma Zdravlja Lajkovac, Ivana Gudović održala je predavanje učenicima OŠ ,,Mile Dubljević”Lajkovac.

Related posts