LAJKOVAČKI OSNOVCI NA 17. MEĐUNARODNOM SALONU STRIPA U BEOGRADU

U konkurenciji 445 učesnika iz 26 zemalja i 404 rada ( neki radovi su i kolektivni), dva lajkovačka osnovca prošla su selekciju i njihovi radovi biće izloženi na 17. MEĐUNARODNOM SALONU STRIPA: rad “Turbo” Jovane Popović VIII/4 i rad “Kića i Mića” Vladimira Radovanovića takođe VIII/4. Oboje su učenici OŠ “Mile Dubljević”u Lajkovcu, pod mentorstvom nastavnika likovne kulture Miloja Mitrovića.

17. MEĐUNARODNI SALON STRIPA, koji organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd, kao svoj redovni redakcijski program, biće održan od 26. do 29. septembra.

Danas je tim povodom i u susret sutrašnjem otvaranju, u SKC -u u Beogradu održana konferencija za medije, na kojoj je govorio i likovni pedagog i akademski slikar Miloje Mitrović.

MEĐUNARODNI SALON STRIPA SKC BEOGRAD, kao najsveobuhvatniji projekat devete umetnosti kod nas, profiliše strategiju umrežavanja svih relevantnih činilaca iz sveta stripa i srodnih medija kao prijatelja salona u zajedničku inicijativu nagrađivanja najtalentovanijih i najboljih strip autora, učesnika konkursa festivala.

Lajkovački osnovci, polaznici ovdašnje Škole stripa, koju vodi Miloje Mitrović, tradicionalno beleže uspehe na svim domaćim i međunarodnim konkursima.

Related posts