ASFALTIRAN PUT ZA GAJIĆE U MARKOVOJ CRKVI

Danas, po najvećoj vrućini, obavljeni su završni radovi na asfaltiranju 600 metara puta za Gajiče u Markovoj crkvi, selu sa najmanje stanovnika u lajkovačkoj opštini. Radovi vredni 4,5 miliona dinara na ovoj zahtevnoj deonici finansirani su iz lokalnog budžeta.

Rukovodstvo opštine Lajkovac prisusustvovalo je završnim radovima na asfaltiranju puta za Gajiće. Za mesnu zajednicu sa svega 150 stanovnika, koja predugo nije dobila novu deonicu asfalta, ovo je značajan momenat.

Predsednik opštine Andrija Živkovič je prilikom obilaska radova ponosno rekao:

“I na preko 40 stepeni , danas je radno u opštini Lajkovac.Ono na šta sam ja ponosan, a i moji saradnici je činjenica da ono što smo planirali pre tri godine, polako i sprovodimo. Najveći akcenat stavljen je ove i prošle godine upravo na izgradnju putne infrastrukture u svim mesnim zajednicama opštine Lajkovac. Ono po čemu nas ljudi prepoznaju, po čemu se razlikujemo od svojih predhodnika, jeste da ravnomerno ulažemo u sve mesne zajednice na našoj teritoriji.

Danas smo svedoci, da u jednoj maloj mesnoj zajednici, koja broji ne više od 150 stanovnika, posle nekoliko desetina godina urađeni su prvi metri asfalta. Danas smo svedoci da završavamo jednu veoma zahtevnu deonicu, koja nije bila prohodna za vozila.

U dogovoru sa mesnom zajednicom, mi smo odlučili i da put za Gajiće u dužini od oko 600 metara bude prvi, ali ne i poslednji.

Ono što sigurno može da raduje meštane Markove crkve jeste, da ćemo već za narednu godinu, u dogovoru sa njima uraditi jednu važnu deonicu, a to je put za groblje u Markovoj crkvi. Zajedno sa meštanima, rešićemo prethodno imovinsko – pravne odnose na toj trasi.

Aktuelnim radovima na putnoj infrastrukturi sigurno ćemo doprineti da Markova crkva opstane kao jedna od najmanjih mesnih zajednica na ovoj teritoriji i da se kao i druge manje mesne zajednice koje su u prethodnom periodu bile nepravedno zapostavljene i povećava.

Veliku ulogu u ovom selu, očekivano, igra i crkva sa tradicijom dugom nekoliko vekova, takođe i škola koja okuplja veliki broj đaka i građana, obezbeđujući time budućnost ovom selu, a i lokalna samouprava će se truditi da u narednom periodu što više ulaže.

Mi smo zahvalni meštanima Markove crkve, koji su svesni da ne možemo preko noći da uradimo sve ono što nije urađeno nekoliko desetina godina. Trudimo se da svako selo dobije bar po nekoliko stotina metara asfalta.
Trudićemo se, da do kraja godine uradimo bar 200 – 300 metara kružnog puta kroz Markovu crkvu, koji se nastavlja na ovaj put za Gajiće, a u narednom periodu ćemo se truditi da stupimo u realizaciju projekta puta za groblje u Markovoj crkvi, koji je sigurno jedan od važnijih za meštane.

Izgradnjom putne infrastrukture sigurno ćemo poboljšati uslove za život u ovom selu.”

Related posts