PAKIĆI NA OKUPU

Lajkovčanin Igor Pakić i njegova porodica, konačno su dobili bitku sa koronom! Nakon velike borbe, koja je trajala 21 dan, Igor je danas izašao iz bolnice i konačno je u svom domu i sa svojom porodicom: ćerkicom Tarom, sinom Marinom i suprugom Jasminom. Naime, od četvoročlane porodice Pakić, jedino Jasmina nije bila pozitivna na COVID 19. Iako period izolacije još traje, za Pakiće je agonija završena i testovi su negativni i za Igora i za Taru i za Marina.

Igorova sreća danas je neopisiva, jedva je dočekao povratak kući i susret sa porodicom: ” Da, danas konačno izašao iz bolnice, posle velike borbe koja je trajala 21 dan! Konačno je porodica Pakić negativna na koronu! Pojedinci su me proglasili pokojnikom, a i bilo je žestoko. Sva sreća je da su me iz COVID bolnice u Pančevu prebacili u KBC “Dr Dragiša Mišović”, inače uveren sam da ne bih preživeo. Bio sam i na korak do respiratora…. Nije bilo ni malo naivno, ni bezazleno! Posebnu zahvalnost dugujem direktor ove uvažene zdravstvene ustanove prof. dr Vladimiru Đukiću i tamošnjim zdravstvenim radnicima, koji su bili izuzetno požrtvovani i potpuno na visini zadatka. Kao porodica, prošli smo svojevrsnu golgotu. U jednom danu, sin je kao lakši slučaj završio u privremenoj COVID bolnici na Sajmu, a ja u Pančevu, da bi samo posle par dana i Tarin test bio pozitivan. Ne mogu da verujem da je sve prošlo. Hvala svima, koji su na bilo koji način bili podrška mojoj porodici i meni u ovim teškim trenucima, a podrška je bila brojna i velika,” rekao je danas, neposredno po izlasku iz bolnice, za portal LAJKOVAC NA DLANU pedesetjednogodišnji Lajkovčanin Igor Pakić, koji je upravo uspešno završio bitku sa koronom.

Porodica Pakić je dakle konačno danas na okupu i sa toliko očekivanim negativnim rezultatima na koronu. Njihova sreća je nakon ove golgote beskrajna. Igoru je određena izolacija u trajanju od 14 dana, a tih dana ističe period izolacije i za ostale članove porodice. “Još malo dana u izolaciji, svakodnevnih dezinfekcija i mera i sve će ostati prošlost i jedno veliko iskustvo,” kaže optimistično Igor, poučen onim što je preživeo.

Ostali smo uskraćeni za današnju zajedničku fotografiju porodice Pakić, zbog obaveze poštovanja distance među članovima poropdice i u izolaciji.

Od početka pandemije, u lajkovačkoj opštini, od ukupnog broja testiranih kod 25 lica je potvrđeno prisustvo virusa COVID-19, a dva lica su preminula.

Sudeći po ukupnim okolnostima, najgore je prošlo i epidemija jenjava. Već danima nema novoobolelih na području lajkovačke opštine, a nadležni upozoravaju da su oprez i poštovanje mera i dalje neophodni.

Ostaje nada, da smo iz vremena korone nešto naučili i da ćemo iz svega izaći mudriji i bolji. Bolji i prema sebi i prema drugima i prema prirodi koja nas okružuje!?

Related posts