RIBOLOVAČKA MANIFESTACIJA NA KOLUBARI

Svojevrsna tradicionalna uvertira u program manifestacije Dani Lajkovca je takmičenje ribolovaca u pecanju i kuvanju riblje čorbe na Kolubari.

Uz sportski pozdrav BISTRO, Opštinska organizacija sportskih ribolovaca “Šaran” Lajkovac organizuje uoči Ivanjdana, u subotu 6. jula, na reci Kolubari , kod Ribolovačkog doma u blizini Jolića vodenice, povodom Dana udruženja, tradicionalna takmičenja u pecanju na plovak i kuvanju riblje čorbe.

U dve kategorije: za seniore i juniore, takmičenje u pecanju je samo za članove udruženja, dok je za takmičenje u kuvanju riblje čorbe interesovanje izrazio veliki broj ekipa iz cele Srbije.

Učesnike takmičenja očekuju prikladne nagrade. a u nagradnom fondu su čak i ribolovačka oprema i kotlić. Organizator manifestacio pobrinuo se i za bogat program i druženje i zabavu, uključujući i sportski program.Manifestaciju je podržala opština Lajkovac, upravo kroz Program za sport.

Ova lepa masovna manifestacija lajkovačkih ribolovaca prerasla je u tradiciju i okuplja veliki broj i učesnika i posetilaca, ne samo iz Lajkovca, već i šireg okruženja.

Prema dosadašnjem iskustvu, lajkovački ribolovci pokazali su se kao odlični organizatori i sjajni domaćini.

Ovo je svakako lepa prilika, da se uz osmišljen program, jedne od brojnih ovdašnjih julskih manifestacija, provede dan na Kolubari.

Related posts